HRVATSKA - GRUZIJA Ivica Tucak: Otegotna okolnost za nas bila je iščekivanje kazne za Rina Burića, ne podržavam udaranje, ali valjalo bi raspraviti i o uzroku

Ponedjeljak, 27. lipnja 2022. 10:01 Napisao/la  SC

Za Gruziju igraju Marko Jelača,  Talijan Fabio Baraldi koji ima svjetsko zlato 2011., olimpijsko srebro 2012., Srbi Nikola Vapenski i Dušan Vasić, Crnogorac Jovan Sarić,...

Ivica Tucak
Ivica Tucak

Hrvatski vaterpolisti danas (15.30) igraju protiv Gruzije, neposredno uoči utakmice FINA je neugodno iznenadila suspenzijom Rina Burića.

Zbog brutalnog prekršaja tijekom utakmice protiv Japana, Burić ne smije igrati čak tri utakmice:

– Sigurno da je otegotna okolnost za nas bila prvo iščekivanje te kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ja to dakako ne podržavam, to udaranje, ali valjalo bi raspraviti i o uzroku. Što se ostalog tiče, svi su zdravi i spremni i čekaju početak utakmice, kazao je izbornik Ivica Tucak.

Utakmicom protiv Gruzije počinje nokaut-natjecanje, protivnik u osmini finala nije bezazlen iako Gruzija prvi put igra na jednom svjetskom prvenstvu.

U utakmici protiv jake Crne Gore nekoliko sekundi prije kraja Gruzija je imala priliku za izjednačenje, Marko Jelača, koji u Gruziji igra više desetljeća, nije pogodio.

Gruzijci su od Mađarske izgubili s podnošljivih 4 razlike, dugo su bili u egalu...

Okosnicu momčadi čine igrači Dinama iz Tbilisija, koji je u Ligi prvaka ove sezone pobijedio splitski Jadran i Olympiacos.

Osim Jelače za gruzijsku reprezentaciju igraju Talijan Fabio Baraldi, centar koji ima svjetsko zlato 2011., olimpijsko srebro 2012. i europsku broncu 2014. s Italijom, Srbi Nikola Vapenski i Dušan Vasić, Crnogorac Jovan Sarić,...

Stranci su podignuli kvalitetu domaćih igrača, dvojica Gruzijaca prije početka Svjetskog prvenstva potpisali su za Mladost – centar Sandro Adeišvili (23) i branič Valik Dadvani (22).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.