Ivica Tucak: Ono što nas je koštalo poraza je previše lagano primljenih golova

Srijeda, 19. srpnja 2023. 09:09 Napisao/la  SC

Mađari poveli 4:1 i održavali vodstvo do kraja utakmice, Hrvatska će u osminu finala koja je na rasporedu iduće nedjelje

Ivica Tucak
Ivica Tucak

U 2. kolu C skupine Svjetskog prvenstva u Fukuoki, Mađarska je pobijedila Hrvatsku 12:10 (3:1, 2:2, 3:3, 4:4). To pak nadalje znači da će Mađarska u našoj C skupini sasvim sigurno osvojiti prvo mjesto i izravno se plasirati u četvrtfinale.

Hrvatska će u osminu finala koja je na rasporedu iduće nedjelje.

Ivica Tucak priznao je da su Mađari bili bolji:

- Pokušavali smo ih hvatati cijelo vrijeme, u tomu napravili neke pogreške koje se na ovoj razini ne smiju raditi i to nas je koštalo naravno pozitivnog rezultata. Ipak, tek je druga utakmica na prvenstvu. Rekao sam i prije, da smo i pobijedili, ovo je tek početak. U ovom slučaju imamo jednu utakmicu više, eliminacijsku. Naravno da nije lijepo izgubiti, da smo morali biti i bolji, ali ništa, idemo dalje. Sad nas sigurno čeka osmina finala i težak suparnik. Tek ćemo vidjeti tko će to biti, ali mi moramo igrati bolje nego danas. Ono što je bilo ključno u ovoj utakmici i što nas je koštalo poraza je previše lagano primljenih golova. Primili so 4-5 golova doslovno na isteku njihovog napada. Može to biti i pad koncentracije, može biti stvar sportske sreće ili nesreće, ali smo ih primili. To je činjenica. Onda smo jurili i to je onda jako teško pobijediti u takvim uvjetima, kazao je Tucak.

Mađari su poveli 4:1 i održavali vodstvo do kraja utakmice.

Harkov i Marinić Kragić (5m) smanjili su na 4:3, na odmor su Mađari ositšli s 5:3.

Dignuli su Mađari vodstvo na 7:4 za Mađarsku, dvama pogocima (Harkov i Kržić) Hrvatska se opet približila na gol zaostatka.

Uslijedila je presudna serija, Mađarske je stekla 4 razlike (10:6) čime je utakmica završila.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.