Ivica Tucak nakon prvog mjesta u Grčkoj: Neke stvari u igri moramo popraviti!

Nedjelja, 06. srpnja 2014. 12:29 Napisao/la  SC

Zadovoljni smo igrama iako ima nekih stvari koje moramo popraviti prije najvažnijih utakmica ovog ljeta, rekao je vratar Josip Pavić

Hrvatska vaterpolo reprezentacija sjajnim je igrama oduševila u Ateni. Drugi osvojeni pripremni turnir zaredom najbolja je najava uzbudljivog ljeta uz Europsko prvenstvo koje nas očekuje od 13. – 27. srpnja u Budimpešti. Podsjetimo, hrvatska je reprezentacija prije nekoliko tjedana osvojila i B.net kup u Zagrebu.

Rezultati
Hrvatska – Srbija 10:8
Hrvatska - Grčka 7:7
Hrvatska – Italija 12:4
Hrvatska – Španjolska 8:6

- Osvajanje ovih turnira u rezultatskom smislu nije toliko važno. Bilo nam je bitno da dođemo do jedne razine igre i da kroz te utakmice, na ovako jakom turniru, dođemo do slike trenutnog stanja naše reprezentacije sedam dana prije početka prvenstva. Lijepo je pobijediti i biti prvi među ovakvim protivnicima, no odmah to treba zaboraviti i krenuti dalje, a to igrači znaju. Ostaju neke dobre stvari, a na nekima ćemo trebati dodatno raditi kao na protoku lopte s igračem više, izjavio je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Barakude su pod vodstvom izbornika Tucka bili najbolji među ljutim protivnicima u Grčkoj, bez poraza te s jednom neriješenom utakmicom u srazu sa domaćinom Grčkom.

- Turnir je prošao izuzetno dobro, zadovoljni smo igrama iako ima nekih stvari koje moramo popraviti prije najvažnijih utakmica ovog ljeta. Sad imamo dva slobodna dana koja trebamo iskoristiti da se prvenstveno psihički odmorimo jer nas očekuju izuzetni napori u Budimpešti. Pozivam ovom prilikom sve naše navijače i ljubitelje sporta da dođu u Budimpeštu i bodre hrvatsku reprezentaciju, izjavio je kapetan Josip Pavić.

Odlične igra i pobjede nad Srbijom te Španjolskom dva puta u nekoliko tjedana, najava su oštre borbe koja nas očekuje u skupini na Europskom prvenstvu. Uz Srbiju i Španjolsku, s Hrvatskom su u skupini i domaćini, aktualni Svjetski prvaci Mađari, Francuska i Njemačka.

Za Hrvatsku su u Ateni igrali: golmani Josip Pavić, Marko Bijač centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.