Ivica Tucak: Čim se igra za medalju, to je nešto posebno

Subota, 02. srpnja 2022. 15:15 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

Hrvatski vaterpolisti u nedjelju (14.30) protiv Grčke igraju za broncu:

- Slijedi nam utakmica za medalju na Svjetskom prvenstvu i to je svakako najvažnija utakmica. Čim se igra za medalju, to je nešto posebno. Treba zaboraviti sve što je bilo do sada, pobjede i poraze. Velika je stvar osvojiti medalju, i bronca je strašno velika. Zato treba dati sve od sebe. Grčka je reprezentacija koja je na okupu od 2013. godine s vrlo malo izmjena. Ima pet-šest vanserijskih igrača. Motor reprezentacije je Vlachopoulos. Radi se o odličnoj reprezentaciji, ali mislim da ih možemo pobijediti, pokazali smo to i u Debrecenu kada smo bili blizu (8:8), ali greške iz te utakmice morat ćemo ispraviti, kazao je izbornik Ivica Tucak.

 Evo koje se pogreške ne smiju ponoviti:

- Ne gubiti glavu. To smo činili u prvoj četvrtini. Iz ove perspektive mi je to bilo razumljivo. Prva utakmica mnogima na velikom natjecanju. Mislim da smo propustili 6 igrača više u prvoj četvrtini, a to nas sada može skupo koštati. Grčka je preiskusna momčad koja zna “stati iza lopte”. Moramo spriječiti šuteve preko bloka, u onaj dio gola koji igrači moraju braniti. Tako smo primili 3 gola u Debrecenu. Moramo držati visok ritam i biti pametni, gol po gol. Sigurno se ne mogu dati dva gola iz jednog napada, zaključuje Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.