Hrvatski vaterpolisti u nedjelju u Zagrebu započeli pripreme za Debrecen

Nedjelja, 27. prosinca 2020. 13:13 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

U nedjelju je u Zagrebu započeo prvi dio  priprema hrvatske seniorske vaterpolske reprezentacije.

 Oba pripremna dijela odradit će se u Zagrebu, prvi od 27. do 30. prosinca 2020., a drugi od 3. do 6. siječnja. 

Po završetku drugog dijela, iz Zagreba se kreće u Debrecen na turnir europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige.

Hrvatska će u Debrecenu igrati četvrtfinale, 8. siječnja protiv Crne Gore.

- Od prvotno pozvanih 20 igrača, sada za ovu, prvu priliku u Zagrebu ne očekujem samo Antu Vukičevića kojem sam dao slobodno budući da mu supruga treba roditi svaki dan u Marseilleu. Ujedno, vidjet ćemo na sam dan okupljanja i hoće li nam se pridružiti Loren Fatović. On je osobno s negativnim testom na koronavirus, ali kako ima u najbližem okružju jednu osobu s pozitivnim nalazom, napravit će još jedno testiranje. Tek ako sve bude u redu, jer ne želimo ništa riskirati, tada bi nam se i Loren priključio, kaće Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Inače, koliko god turnir Svjetske lige u Debrecenu bio bitan, on ipak za Hrvatsku nije u tolikoj mjeri sudbonosan kao ono što nosi veljača i predolimpijski turnir od 14. do 21. II. 2021.

- Sve je usmjereno prema Rotterdamu. Jasna stvar da Debrecen nudi zanimljive tri utakmice, ali to je za nas samo neka prolazna postaja, dobrodošla, ali samo i isključivo me zanima predolimpijski turnir u Rotterdamu. Ono što sam pratio, a osim domaćih natjecanja gledao sam turnire Lige prvaka u Ostiji i Budimpešti, bilo je jako zadovoljavajuće. Uostalom, i razgovaram s momcima, povrh toga nisu imali ni neku preveliku pauzu da bi izašli iz forme, tako da sam načelno zadovoljan. I naglašavam, a to ću reći i reprezentativcima iako to sve oni savršeno dobro znaju i od prije, znaju i sami, od prvog dana priprema smo savršeno fokusirani na Rotterdam, naglašava Ivica Tucak.

Tucakov popis: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje), Marin Šparada (Solaris), Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje), Nikša Dobud (Pro Recco), Luka Lozina (Vouliagmeni), Andro Bušlje (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Rino Burić (Jadran), Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje), Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje), Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (Marseille), Franko Lazić (Mladost), Zvonimir Butić (Jadran).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.