Hrvatski vaterpolisti doznali protivnike na turniru koji je posljednja šansa za plasman na OI

Utorak, 11. veljače 2020. 17:13 Napisao/la  SC
Hrvatski vaterpolisti saznali protivnike
Hrvatski vaterpolisti saznali protivnike Foto: HVS

Posljednju priliku za plasman na Olimpijske igre u Tokiju hrvatski vaterpolisti imat će na kvalifikacijskom turniru koji će se od 22. do 29. ožujka održati u Rotterdamu, a protivnici u skupini B bit će im selekcije Njemačke, Rusije, Nizozemske, Argentine i predstavnik Azije.

U skupini A su pak Gruzija, Kanada, Brazil, Crna Gora, Grčka i još jedan predstavnik Azije.

Odlučio je tako ždrijeb održan u Lausannei.

- Sigurno bi nam bolje bilo ili više odgovaralo da smo u skupini dobili Grčku ili Crnu Goru, ovako u polufinalu sigurno imamo izrazito teškog suparnika, jednu od te dvije reprezentacije. No, mi svoj put znamo. Moramo biti najbolji i gotova priča,prva je reakcija hrvatskog izbornika Ivice Tucka.

Najbolje četiri momčadi iz svake skupine igrat će četvrtfinale (A1-B4, A2-B3, A3-B2 i A4-B1). Pobjednici će u polufinale, a tri prvoplasirane reprezentacije plasirat će se za olimpijski turnir predstojećeg ljeta u Tokiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.