Svjetska liga: Hrvatska poražena i od Mađarske, protiv Francuske za sedmo mjesto

Subota, 09. siječnja 2021. 22:22 Napisao/la  SC

Primili smo previše golova, obrana nam nije bila na našoj uobičajenoj razini i to je problem o kojemu ćemo morati svi zajedno porazgovarati, rekao je Sandro Sukno

Hrvoje Benić
Hrvoje Benić Foto: HVS

UTAKMICA ZA POREDAK OD 5. DO 8. MJESTA

HRVATSKA – MAĐARSKA 11:13

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Dobud 1, Joković 2, Bukić 2, Burić 1, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Benić 1, Garcia, Popadić.

MAĐARSKA: V. Nagy, Angyal 1, Manhercz 2, Sedlmayer 2, A. Nagy 1, Hosznyanszky 1, Nemet, Jansik, Erdelyi 1, Kis 2, Mezei, Vigvari 3, Vogel.

Realizacija igrača više: Hrvatska 6 od 9, Mađarska 4 od 11.

Peterci: Hrvatska 1 (1), Mađarska -.

Izabranici izbornika Ivice Tucka doživjeli su još jedan poraz u Debrecenu, ovoga puta bolji od njih bili su Mađari.

Hrvatski vaterpolisti u ovom su susretu bili veliki favoriti, ali taj status nisu uspjeli opravdati u bazenu.

Kao i protiv Crne Gore hrvatski vaterpolisti vodili su većim tijekom utakmice, unatoč oscilacijama u igri uspjeli su doći do dva pogotka prednosti u posljednjoj četvrtini (11:9), a onda je počela popuštati koncentracija.

Mađari su ih sustigli, a 13.8 sekundi prije kraja i prestigli golom Krisztiana Manhercza.

Hrvatski reprezentativci pojurili su po izjednačenje i s golmanom, ostavili su prazna vrata, Hrvoje Benić je okušao udarac, ali je mađarski vratar Soma Vogel obranio, a Daniel Angyjal pogodio praznu mrežu preko čitavog terena za konačni rezultat.

Hrvatska će tako u nedjelju igrati utakmicu za sedmo mjesto protiv Francuske, što je daleko ispod onoga što  su očekivali i reprezentativci i stručni stožer.

- Nije lako reći nešto o utakmici odmah po njezinom završetku. Opet smo imali dva gola prednosti u završnici utakmice i opet smo to uspjeli prokockati. Primili smo previše golova, obrana nam nije bila na našoj uobičajenoj razini i to je problem o kojemu ćemo morati svi zajedno porazgovarati. No, naš prioritet je predolimpijski turnir u Rotterdamu, morat ćemo do tada biti spremni, rekao je Sandro Sukno, Tucakov pomoćnik.

Rezultati polufinala: Italija – Crna Gora 10:14, Grčka – Španjolska 12:11.

Rezultati za poredak od 5. do 8. mjesta: Hrvatska – Mađarska 11:13, Francuska – Srbija 6:10.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.