Hrvatska vaterpolska reprezentacija opet na okupu, prva utakmica protiv Crne Gore

Petak, 05. lipnja 2020. 15:41 Napisao/la  SC
Josip Vrlić, Ivica Tucak i Perica Bukić
Josip Vrlić, Ivica Tucak i Perica Bukić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon skoro tri mjeseca stanke, sljedeći utorak, 9. svibnja, ponovo će se okupiti.

- Mi smo za razliku od nekih drugih sportova donijeli odluku o nastavku natjecanja tijekom ljetnog perioda. Smatramo da je to važno kako zbog samih sportaša tako i zbog samog sporta. Glavni cilj su nam kvalifikacije za Olimpijske igre koje su potvrđene za 14. veljače. Predstoji čitav niz akcija seniorske reprezentacije, sljedeći tjedan počinjemo pripremr utakmicom s Crnom Gorom koja će se igrati u Dubrovniku. Nakon toga slijedi nastavak Prvenstva Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji i čitav niz natjecanja mlađih dobnih selekcija, planiramo završiti i Final-four Regionalne lige te u kolovozu ponovo organizirati pripreme kao i veliki HEP međunarodni turnir. Reprezentaciji je potreban određeni fond utakmica, ujedno, naši konkurenti koji nas očekuju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre već se uveliko pripremaju, najavio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Veliki međunarodni HEP turnir očekuje se krajem kolovoza s reprezentacijom Italije, Crne Gore i Grčke. Posljednju utakmicu hrvatska je reprezentacija odigrala još u veljači, a sljedeća ih očekuje u subotu, 13. lipnja, protiv reprezentacije Crne Gore u Dubrovniku.

- Sretni smo da ponovo započinjemo s aktivnostima, nakon cijelog ovog perioda. Na okupljanje reprezentacije pozvano je 19 igrača, međutim moram napomenuti da Ante Vukičević nažalost neće biti u mogućnosti da se priključi s obzirom da bi po povratku u Francusku morao u karantenu. Veselimo se da započinjemo  trenirati, dok ćemo na utakmica s reprezentacijom Crne Gore utvrditi kakvo je trenutačno stanje igrača. Igrači su počeli trenirati u svojim klubovima, dok su za vrijeme korona krize trenirali putem Zoom aplikacije pod palicom našeg kondicijskog trenera Pere Kuterovca, tako da vjerujem da su oni već sada u vrlo dobrom stanju. No upravo na ovim pripremama planiramo provesti testiranja i utvrditi stanje igrača, pa i razgovore s nekima od igrača koji se približavaju kraju svoje karijere. Bitno je da i dalje imaju želju, volju, ambiciju i strast igranja za reprezentaciju. Vjerujem da je tako, no moramo to potvrditi, kaže izbornik Ivica Tucak.

- Ovo je najduži period netreniranja u mojoj karijeri te se jako veselim povratku u vodu, okupljanju, druženju i utakmicama koje nas očekuju. I nama igračima i stručnom stožeru puno je lakše sada kada znamo potpuni raspored i daljnji plan priprema, izjavio je Josip Vrlić.

Evo popisa igrača:

  1. Marko Bijač
  2. Ivan Marcelić
  3. Toni Popadić
  4. Andro Bušlje
  5. Marko Macan
  6. Hrvoje Benić
  7. Rino Burić
  8. Josip Vrlić
  9. Luka Lončar
  10. Luka Lozina
  11. Luka Bukić
  12. Loren Fatović
  13. Franko Lazić
  14. Andrija Bašić
  15. Javier Garcia
  16. Maro Joković
  17. Lovre Miloš
  18. Ivan Buljubašić

Stručni stožer čine: Ivica Tucak, Mile Smodlaka, Sandro Sukno, Pero Kuterovac, Igor Pezelj, Damir Luketić i Renata Barić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.