Hrvatska vaterpolska reprezentacija oslabljena, FINA drastično kaznila Rinu Burića

Ponedjeljak, 27. lipnja 2022. 00:21 Napisao/la  SC

Gruzija ima petoricu internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih, srpskih, crnogorskih koji igraju u ozbiljnim klubovima, kaže izbornik Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija oslabljena,  FINA drastično kaznila Rinu Burića

Hrvatska će u ponedjeljak u osmini finala protiv Gruzije igrati s igračem manje, moguće je da još dvije utakmice u rosteru ima 12 igrača.

U nedjelju navečer FINA (Međunarodna organizacija vodenih sportova) je objavila odluku da je Rino Burić zbog tzv. brutalnog prekršaja kažnjen s 3 utakmice zabrane nastupa!

Kazna je određena temeljem pregleda snimke podvodnom kamerom, u 3. kola u Debrecenu tijekom utakmice Hrvatska - Japan prema video analizi Burić je nakon dosuđenog prekršaja udario ispod razine vode, šakom u tijelo japanskog igrača.

Hrvatski vaterpolski savez ima pravo žalbe, ali Burić protiv Gruzije neće igrati.

- Sad kreće ono pravo, osmina finala, teži put,... Prva i najvažnija je utakmica protiv Gruzije. Gruzija nije bezazlen protivnik, to je reprezentacija koja ima petoricu internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih, srpskih, crnogorskih koji igraju u ozbiljnim klubovima. Morat ćemo dati sto posto svoje energije i napora da tu utakmicu pobijedimo. Vjerujem da smo kvalitetnija ekipa, ali morat ćemo dati sve od sebe. Želim da budemo bolji i idemo korak po korak, kazo je izbornik Ivica Tucak, koji je ovako prokomentirao rasplet u skupini:

- Moglo je biti bolje, na žalost nismo mogli više od toga što smo mi napravili, nismo mogli utjecati na rezultat susreta Grčka - Japan. Mi smo odradili svoj maksimum, odigrali smo vrlo dobro grupnu fazu, ne može se reći fenomenalno, jer je u sve tri utakmice bio uočljiv n pad. Sada moramo inzistirati da to smanjimo i da se taj pad što manje reflektira na naš rezultat, rekao je Tucak.

Hrvatska i Gruzija igraju od 15.30 sati u Budimpešti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.