Hrvatska vaterpolska reprezentacija bolja od australske izabrane vrste na početku zagrebačkog okupljanja

Subota, 02. travnja 2016. 22:08 Napisao/la  SC

Prijateljski susret vaterpolista: Hrvatska - Australija 13:9 (3:0, 5:0, 2:5, 3:4)

Prijateljska utakmica vaterpolista

HRVATSKA - AUSTRALIJA 13:9 (3:0, 5:0, 2:5, 3:4)

Plivalište na Savi. Gledatelja 300

Suci: Matija Begić i Goran Gavrilović. Delegat: Aleksandar Černi (svi Zagreb)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Buljubašić 2, Lončar, Joković 1, Bukić, Muslim 2, Bušlje 1, Vukičević 2, Pavlović, Šetka 2, Obradović 2, Bijač, Krapić, Macan

AUSTRALIJA: Dennerley, Campbell 1, Ford, Cotterill 3, Power, Gilchrist, Roach, Martin 2, Swift, Kayes 1, Howden 2, Miller, B. Edwards, Emery, L. Edwards, Clark

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u svojoj prvoj utakmici nakon Europskog prvenstva pobijedlila je reprezentaciju Australije rezultatom 13:9 a s kojom će nastaviti i pripreme u Zagrebu. U vodenom okršaju na bazenu Mladosti na Savi hrvatski reprezentativci dominirali su cijelo vrijeme, a čvrsta igra, organizacija i spretnost dodatan su vjetar u leđa na upravo započetim zagrebačkim pripremama za uzvratnu utakmicu FINA Svjetske lige s reprezentacijom Rusije koja ih očekuje 26. travnja u Moskvi.

- Rezultat je najmanje bitan ali bilo je vidljivo da su bila dva različita poluvremena na ovoj utakmici. Prvo poluvrijeme moćno, rasplivano, dok je drugo poluvrijeme bilo izuzetno loše. Mislim da je glavni razlog toga što su određeni igrači nedovoljno fizički spremni u ovom trenutuku. U ovim danima koji nam slijede odigrat ćemo još što možemo s Australcima i napraviti analizu stanja jer zbog toga smo tu, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

U utakmici protiv Australije igrali su: Josip Pavić, Marko Bijač, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Luka Bukić, Ante Vukičević. Stručni stožer čine: izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj i Damir Luketić.

- Odličan početak priprema za Rio i samo da tako nastavimo. Daj Bože zdravlja i svega, mislim da smo na pravom putu, imamo pravu ekipu, pravu atmosferu i nadam se da ćemo imati pravi rezutat, izjavio je kapetan Josip Pavić.

Uz pripreme s reprezentacijom Australije, koju vodi izbornik Elvis Fatović, hrvatski stručni stožer s igračima će u nadolazećim danima obaviti testiranja i na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, te liječničke preglede koji će voditi liječnik reprezentacije prof.dr.sc. Boris Labar.

Nakon uzvratnog susreta s Rusijom 26. travnja, Hrvatsku 10. svibnja u Siracusi očekuje utakmica protiv Italije.

U ime Hrvatske vaterpolske reprezentacije kapetan Josip Pavić dodijelio je počasno priznanje za izniman doprinos vaterpolu dugogodišnjem televizijskom komentatoru Miloradu Mići Dušanoviću.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.