HRVATSKA - ŠPANJOLSKA Ivica Tucak: Znamo da nas samo zlato vodi u Tokio

Petak, 24. siječnja 2020. 10:33 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

 Hrvatski vaterpolisti od 17.30 (HTV 2) u polufinalu igraju protiv Španjolske:

- Mi smo ovdje došli pokušati napraviti veliki rezultat. U ovom trenutku to znači zlato, jer znamo da samo zlato vodi u Tokio što je naš primarni cilj. Ako radimo analizu, iza nas je dobro odigran turnir, no možemo i moramo još bolje. Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji je izuzetno jak, međutim i mi smo jaki, tu nema dileme. Nastojat ćemo ostati prizemni i s vjerom u naše mogućnosti i sa željom da ostvarimo naš cilj. Bitna je želja, volja, srce. Treba biti razuman u igri i koncentriran. Utakmica je preslika života. U njoj imate i padove i uspone i krize, sve ono što nosi tako jedan zahtjevan zadatak kao što je sportska utakmica. Ono što je bitno jest da ste u 32. minuti od protivnika bolji za jedan gol. To je naš cilj. Ponavljam, treba imati srca, želje, volje. Mi to imamo. Snagu imamo. Kvalitetu imamo. Poštujemo protivnika, ali iznad svega vjerujemo u svoje mogućnosti. Imamo vjeru u sebe, vjerujte da ćemo učiniti sve da pobjedimo, tu nema dileme. Ako protivnik bude bolji, znat ćemo pružiti ruku i čestitati, kao i uvijek, ali sigurno ćemo učiniti sve s naše strane da tu utakmicu dobijemo, kaže izbornik Ivica Tucak.

- Smatram da smo cijeli turnir na vrlo visokom nivou, kako u obrani tako i u napadu. No, protiv Španjolske trebati bismo biti još bolji. Španjolci su fantastična ekipa koja se jako dobro poznaje. Čak devedeset posto reprezentativaca igra u Barceloneti, što znači da su maksimalno uigrani, još s Perroneom na čelu. No kada utakmica započne u bazenu se više ne razmišlja o ničemu. Niti o Olimpijskim igrama. Niti o finalu. Niti onome što je bilo. Razmišlja se samo o Španjolskoj i njih sedam koji su trenutačno u bazenu, rekao je Marko Bijač, vratar reprezentacije.

- Mislim da imamo odličnu kolektivnu igru koja svim igračima otvara prostor i stavlja ih u dobre pozicije. Smatram da je jučerašnja utakmica dobro odrađena i da će izgledati još bolje protiv Španjolske. Trebamo vjerovati u sebe i u tom ritmu ići dalje, smatra Ante Vukičević.

Drugi polufinalni susret između Crne Gore i Mađarske počinje od 19 sati.

Utakmica za zlato igrat će se 26. siječnja u 19 sati dok se za broncu igrava u 17.30 sati istog dana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.