PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hrvatski vaterpolisti na Kantridi pobijedili Njemačku

Petak, 14. lipnja 2013. 22:33 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Njemačka 15:10 (5:3, 3:2, 5:3, 2:2)

Prijateljska utakmica

HRVATSKA - NJEMAČKA 15:10 (5:3, 3:2, 5:3, 2:2)

Bazeni Kantrida. Gledatelja: 1.500

SUCI: Franulović (Rijeka), Vlašić (Zagreb)

HRVATSKA: Pavić(3 obrane), Lončar, Paškvalin 1, Krapić 1, Joković 2(1), Milaković 1, Muslim 2(1), Bušlje, Sukno 2(1), Dobud 2, Šetka, Obradović 4, Bijač (8 obrana), Bukić, Živković, Vukićević.

NJEMAČKA: Kong (3 obrane), Bukowski, Rohe, Real 3, Stamm 1, Schulz, Nossek 2, Schuler, Miers, Oeler 3(1), Schlotterbeck, Eidner 1, Jungling, Obschernikat, Immermann, Schenkel.

Igrač više: Hrvatska 7(3), Njemačka 5 (4)

Peterci: Hrvatska 3(3), Njemačka 1(1)

U prijateljskom susretu  na otvorenom bazenu na Kantridi pred 1.500 gledatelja hrvatska reprezentacija pobijedila je Njemačku 15:10 u sklopu priprema za Mediteranske igre u Turskoj. Pobjeda Tucakovih izabranika ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Naši reprezentativci od samog početka preuzeli su stvar u svoje ruke i prve tri četvrtine riješili u svoju korist. Iako „teški“ jer su u fazi priprema u napadu su hrvatski vaterpolisti odigrali su vrlo dobro, dok je obrana bila porozna.

Tucak odabrao
S popisa igrača za Mediteranske su otpali golman Duje Jelovina, centar Fran Paškvalin, bekovi Kristijan Milaković, napadači Duje Živković i Ante Vukičević. Na put sa izbornikom za Tursku idu vratari Josip Pavić i Marko Bijač,  centri Nikša Dobud, Ivan Krapić, bekovi Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, vanjski igrači Maro Joković, Sandro Sukno, Paulo Obradović, Petar Muslim, Anđelo Šetka i Luka Bebić.

Paulo Obradović otvorio je susret sa dva lijepa pogotka iz daljine, jedan je bio sa igračem više. Nijemci su smanjili preko Stamma na 2:1.  Hrvatsku na dva gola razlike vraća Maro Joković. Njemačka je sa igračem više smanjila na 3:2 preko Reala. Slijede dva pogotka Primorjaša u redovima reprezetacije Krapića i Sukna za 5:2. Nijemci iz peterca koji je skrivio Bukić postavljaju 5:3 na klraju prve dionice.

U drugoj četvrtini Hrvatska je povećala svoju prednost za još jedna gol. Strijelci u drugoj dionici bili su Sukno, Dobud i Obradović, a za Njemačku Real i Nossek. Pavić je u prvom poluvremenu skupio tri obrane i vrata u nastavku susreta prepustio mladom Bijaču.

Hrvati su u nastavku susreta prvi postigli gol. Odlično se čuvara oslobodio vrlo dobri Milaković i zabio za 9:5. Na drugoj strani uzvratio je kapetan Njemačke Oeler. Nakon toga uslijedila su tri pogotka u seriji naših reprezentativaca. Prvo je svoj četvrti pogodak postigao najbolji igrač susreta Paulo Obradović, zatim bivši Primorjaš Paškvalin i Maro Joković iz peterca za uvjerljivih 12:6. Do kraja treće četvrtine golove za Njemačku postigli su Eidner i Nossek, dok je za Hrvatsku strijelac bio Petar Muslim.

Bila je ovo četvrtina u kojoj se istaknuo mladi vratar Marko Bijač. koji je skupio 5 obrana plus tri u posljednjoj četvrtini. Do kraja susreta susreta pogotke su postigli Dobud i Muslim, a za Njemačku Real i Oeler. Zaslužena pobjeda Barakuda. Faza napada dobra, osim sa igračem više, dok će izbornik Tucak i njegov pomoćnik Asić  morati poraditi na fazi obrane. Zabili su nam Nijemci 10 golova, Bijač je bio vrlo raspoložen i osam puta neutralizirao pokušaje Njemaca. 

 Fotogalerija Sandro Donda