SP 2022 Hrvatska i Grčka danas igraju za broncu, nakon prve utakmice igra hrvatske reprezentacije stalno se dizala

Nedjelja, 03. srpnja 2022. 10:02 Napisao/la  SC

Uoči zadnje utakmice pravo nastupa opet je stekao Rino Burić, koji je nakon utakmice protiv Japana bio suspendiran tri utakmice

Josip Vrlić
Josip Vrlić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas (14.30) igra za broncu protiv Grčke, Svjetsko prvenstvo završava finalom (20) između Italije i Španjolske.

Na otvaranju prvenstva Hrvatska i Grčka odigrale su 8:8, na zatvaranju neodlučenog rezultata neće biti, pobjednik će u krajnjem slučaju biti odlučen nakon peteraca.

U odnosu na prvu utakmica, igra hrvatske reprezentacije dizala se iz utakmice u utakmicu do polufinala, Španjolska je bila bolja.

Uoči zadnje utakmice pravo nastupa opet je stekao Rino Burić, koji je nakon utakmice protiv Japana bio suspendiran tri utakmice.

– Momcima bi svima odreda, posebno onim mlađima, silno puno značila medalja sa svjetskog prvenstva. Za mnoge bi to bila prva u reprezentaciji i učinit će sve da ju i osvoje. Kao što smo najavljivali i prije prve utakmice u Debrecenu, Grčka je fantastična momčad. Dobro se poznajemo međusobno i tu sigurno neće biti prevelik iznenađenja. Mislim da će želja i motiviranost biti odlučujuće, a ja vjerujem da ako mi budemo pravi, da možemo donesti broncu u Hrvatsku. Njihovu najveću kvalitetu i snagu čini uigranost i momčadski pristup, duh, takva igra. Dobro su pokriveni na svim mjestima u momčadi. Ne bi nikoga izdvajao, vrlo su uigrani i ne bi nikoga posebno isticao, kazao je Marko Bijač, inače vratar Olympiacosa, koji daje najveći broj reprezentativaca.

Omjer Hrvatska – Grčka na svjetskim prvenstvima
Fukuoka 2001. Hrvatska – Grčka 11:12 (od 5. do 8. mjesta)
Montreal 2005. Hrvatska – Grčka 10:11 (produžetak, za 3. mjesto)
Kazanj 2015. Hrvatska – Grčka 15:13 (peterci, polufinale)
Debrecen 2022. Hrvatska – Grčka 8:8 (1. kolo)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.