EP 2022 Hrvatski vaterpolisti odradili utakmicu protiv Malte pred 7000 gledatelja

Ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. 22:03 Napisao/la  SC
EP 2022 Hrvatski vaterpolisti odradili utakmicu protiv Malte pred 7000 gledatelja

U prvoj utakmici na Europskom prvenstvu u Splitu, Hrvatska je svladala Maltu 19:5 (2:0, 3:1, 7:2, 7:2) i to pred 7.000 navijača, što je novi hrvatski rekord posjećenosti neke vaterpolske utakmice.

Pobjeda koja je načelno i jasno očekivana, a izražena na koncu s 14 golova razlike. Početak možda nije bio najlepršaviji (2:0 nakon prve četvrtine), ali tomu je dobrim dijelom možda razlog i određena dojmljenost lijepo ispunjenim tribinama odnosno velikim brojem navijača.

U sintezi s prvom utakmicom na turniru koja uvijek ima neku svoju, nećemo reći težinu, ali specifičnost, lakše je shvatiti “samo” 2:0 ili 5:1 nakon polovice utakmice.

U drugom poluvremenu je slijedila “kanonada” po malteškom golu.

- Ulazak i tijek zbivanja su mi bile potpuno za očekivati, tako da se ne bi previše ni osvrtao na utakmicu s Maltom. Bitno je samo da se nitko nije ozlijedio, kazao je Ivica Tucak.

Marko Bijač
Rino Burić 3
Loren Fatović 5
Ivan Krapić 1
Franko Lazić
Luka Bukić 1
Filip Kržić 1
Marko Žuvela 2
Jerko Marinić Kragić 4
Josip Vrlić
Andrija Bašić
Konstantin Kharkov 2
Toni Popadić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.