EP 2020 Hrvatski vaterpolisti u nedjelju protiv Crne Gore igraju za broncu

Subota, 25. siječnja 2020. 16:51 Napisao/la  ¨SC
Josip Vrlić
Josip Vrlić Foto: HVS

Hrvatski vaterpolisti u utakmici za broncu na EP-u igraju protiv Crne Gore, utakmica igra se u nedjelju, 26. siječnja, od 17.30 sati

- Iza nas je težak dan i teška noć. Utakmica u kojoj nismo uspjeli pobijediti iako smo to željeli svim srcem. Valja čestitati protivniku, bili su bolji za taj jedan gol. Naravno da nam je posebno žao iz razloga što je utakmica mogla otići u našem smjeru, bili su to detalji koji su ovoga puta nažalost prevagnuli u korist Španjolaca. Radi se o nekoliko odbijenih lopti i nerealiziranih situacija kao i primanje gola s istekom napada. To su situacije koje ne možete predvidjeti. Španjolcima čestitke, bili su bolji protivnik. Odigrali smo puno kvalitetniju utakmicu nego u Gwangju, međutim nedovoljno da se utakmica pobijedi. Španjolci su dokazali da spadaju u sam vrh svjetskog vaterpola. A mi se moramo okrenuti nama i koliko god nismo ostvarili naš cilj da se kvalificiramo na Olimpijske igre, moramo zavšiti ovaj turnir s pobjedom, u utakmici za broncu. Moramo se resetirati, teško nam je svima pao ovaj poraz, iza nas je jedna teška noć. Ali život mora ići dalje, čeka nas utakmica za medalju. I mi je želimo uzeti, kaže izbornik Ivica Tucak.

- Iza nas je duga i neprospavana noć, svi smo vrtjeli polufinalnu utakmicu po glavi. No svjesni smo važnosti utakmice za broncu. Stoga sada ne trebamo ulaziti u dublje analize utakmice sa španjolskom već se trebamo okrenuti sebi i fokusirati se borbi za medalju. Imamo tu kvalitetu da sportaš u nama i profesionalac u nama prevlada sve što se dogodilo jučer i da hladne glave pristupimo utakmici s Crnom Gorom, rekao je Maro Joković.

- Crna Gora je kao ekipa fizički vrlo jaka momčad, možda i najmoćnija na turniru. Imaju četiri beka u ekipi, igraju čvrst vaterpolo u obrani, a u napadu oslobađaju svog najboljeg šutera Ivovića. Dosta ih zajedno i igra u Herceg Novome, tako da su dobro uigrana momčad na čelu s kvalitetnim trenerom. Bit će to teška utakmicaj, svakako drugačija od one u skupini. Ova donosi puno više tenzije i stresa, u ovoj igramo za medalju. Bitno je dobro se pripremiti, vjerujem da možemo pobijediti, kaže Luka Lončar.

Utakmica za zlato između Mađarske i Španjolske igra se od 19 sati.