EP 2020 Hrvatske vaterpolistice izgubile utakmicu za 9. mjesto

Utorak, 21. siječnja 2020. 15:49 Napisao/la  SC
EP 2020 Hrvatske vaterpolistice izgubile utakmicu za 9. mjesto
Foto: HVS

 Hrvatske vaterpolistice zauzele su 10. mjesto na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

U utakmici za 9. mjesto Izraelke su bile bolje.

To je dosad i najviši plasman hrvatske ženske vrste na ovakvim natjecanjima, na prijašnja dva (Beograd 2016. i Barcelona 2018.) bile su 11. i 8. kada je nastupilo toliko ekipa.

Hrvatska je početnih desetak minuta utakmice čak i vodila, istina minimalno (1:0, 2:1, 3:2), ali je potom slijedio veliki niz Izraelki.

Već do kraja druge četvrtine bilo je 7:3 za Izrael i tu je priči  bio kraj.

- Na kraju cijelog turnira za nas, mogu biti relativno zadovoljan. Šest-sedam reprezentacija bitno odskaču od nas kvalitetom, Slovačka nam se "provukla" i tu nismo bili dobri. Protiv Izraela smo dobro počeli, a onda strahovito pali. Ono što nam nedostaje je adekvatan broj igračica, skromniji izbor čisto kvantitativno gledano i tu se vidi ta razlika, rekao je izbornik Marijo Ćaleta.

HRVATSKA: Ratković (9 obrana), Miljković 1, Miroslavić, Carević 1, Lordan 2, Skelin 1, Topić, D. Butić 1, Bukić 1, I. Butić, Barišić, Božan, Trojan Jimenez (3 obrane)

Utakmica za 9. mjesto: Hrvatska - Izrael 7:11 (1:1, 2:6, 2:2, 2:2)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.