REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

Primorje slavilo protiv Juga u Gružu

Subota, 07. veljače 2015. 20:48 Napisao/la  SC

Susret 16. kola: Jug CO - Primorje EB 8:12 (2:2, 3:5, 1:2, 2:3).

Regionalna liga vaterpolista - 16. kolo

JUG CO - PRIMORJE EB 8:12 (2:2, 3:5, 1:2, 2:3)

Bazen u Gružu. Gledatelja 700.

Suci: Nenad Periš (Split) i Dragan Štampalija (Šibenik). Delegat: Marijo Brguljan (Kotor)

JUG CO: Bijać (13 obrana), Macan, Bošković 4 (1), Janović, Younger, Fatović, Marković, Bušlje, Visković 1, Bautović, Bicari 1, Obradović 1, Popadić-Batina, Ivanković 1

PRIMORJE EB: Vićan (7 obrana), Burić 4, Radu 2, Krapić, Peroš, Sukno 2, Muslim 3, Petrović, Mudražija, Elez, Vrlić, Xavi Garcia 1, Lazović, Buljubašić

Igrač više: Jug CO 11 (5) Primorje EB 9 (7)

Peterci: Jug CO 2 (1) Primorje EB 0 (0)

Tri isključenja: Krapić (26), Buljubašić (27), Macan (27)

Veliku pobjedu vaterpolisti Primorja upisali su u Dubrovniku. Baš kao i prošle godine, samo s nešto manjom razlikom Riječani odlaze iz Gruža. Tamo gdje je pobjeda u prijašnjim vremenima bila nedostižna ove se subote pokazao vaterpolo kojem domaćini nisu mogli parirati. Primorje je vodilo kroz cijeli susret, vodstvo je u kontinuitetu bilo čuvano sjajnom igrom u obrani. Zaustavljeni su bili Younger i Janović, nije pomoglo Jugu niti trinaest obrana Marka Bijaća. Tri je boda upisala riječka momčad u drugom susretu Lige za prvaka pri Regionalnoj ligi.

Jedno od najboljih poluvremena ove sezone Primorje je prezentiralo u prvom dijelu ogleda na kojeg je došao zabrinjavajuće mali broj Jugovih navijača. Osim na predstavljanju igrača, domaći se tifosi gotovo nisu ni čuli, što je sve češća kulisa u Gružu, nezadovoljnom aktualnom formom Juga. Golijadu je otvorio Damir Burić već u prvoj minuti nakon isključenja Macana, prvih pet je riječkih golova bilo postignuto s igračem više. Mogli su gosti povesti s dva razlike već u trećoj minuti no udarci Muslima i Radua nisu našli put do mreže Juga, koji nije izjednačio nakon udaraca Bušlje i Youngera. Jug nije iskoristio prve tri situacije s igračem više, Riječani zato vode 2:0. Pogodak izvana zabio je Sukno, nije to mogao obraniti Bijač. Jug je do konca prve četvrtine ipak uspio smnajiti zahvaljujući golovima Boškovića. Najprije je zabio po isključenju Eleza, a potom i u posljednjem napadu prve četvrtine, oba je puta postigao pogodak izvana. To je uglavnom bilo sve od Juga, ostatak je utakmice mahom pripao Primorjašima, koji se nisu odvojili na 1:3 kada je Radu uoči drugog Boškovićevog gola pogodio gredu.

Na isteku devete minute Janovićevo isključenje uspjeva kapitalizirati Petar Muslim, što je ubrzo poništio Paulo Obradović. Prošla je lopta ispod Vićanove ruke, bio je to jedan od rijetkih udaraca bivšeg igrača Primorja na utakmici. Domaći su u egalu ostali i nakon dvanaeste minute, Burićev je drugi pogodak anulirao Visković nakon isključenja Buljubašića. Vanjski igrači Juga bili su zaustavljeni od početka, ubrzo su to postale i stative, pa je Primorje moglo nastaviti istim tempom. Burić najprije zabija, pa onda i asistira Cosminu Raduu za 4:6, sve se to dogodilo u 13. minuti. Do poluvremena golove izmjenjuju Bošković i Muslim, Primorjaši u posljednjoj sekundi drugog perioda dolaze do prednosti od dva pogotka. Riječka je momčad u prvom dijelu bila nepogrešiva s igračem više (5/5), nastavak je to izvrsne igre započete protiv Crvene zvezde na otvaranju Lige za prvaka.

Treći je dio otvorio Sandro Sukno golom za 5:8 u 18. minuti, bilo je to prvo riječko odvajanje na tri pogotka viška. Vićan je na riječkim vratima upisao dvije obrane, a Burić novi gol nakon dvadeset minuta igre. Bilo je 9:5, susret je praktički bio riješen na polovici treće četvrtine, a posebice nakon što je Vićan obranio peterac Janoviću u 21. minuti. Stvar je uoči posljednjih osam minuta tek kozmetički popravio Bicari, kanadski je centar zabio za 6:9. U posljednjoj dionici igre Bijać je najprije obranio udarac Buriću, a potom je Krapić skrivio peterac nad Janovićem. Ovoga je puta Bošković bio siguran, Jug je tek nagovjestio povratak (7:9) kojeg Primorje nije dopustilo. Muslim i Xavi stižu zabiti nova dva riječka pogotka, Ivanković je tek mogao uljepšati statistiku pogotkom za 8:11. Posljednji pogodak na utakmici realizirao je Xavi Garcia, nakon kontre koju je pokrenula greda Janovića.

Jug je ostvario prvi poraz u Gružu, ali i u Regionalnoj ligi ove sezone. Sada se nalazi bod iza Primorja u utrci za prvo mjesto koje donosi mnoge beneficije uoči završnice Regionalne lige i prvenstva Hrvatske. Novi ogled ljutitih suparnika na rasporedu je u srijedu na Kantridi, kada se Primorje i Jug susreću u okviru petoga kola Lige prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.