Nemoralna ponuda: Ratko Rudić preuzima brazilsku reprezentaciju uoči OI 2016. godine?

Ponedjeljak, 04. studenog 2013. 18:55 Napisao/la  Patrik Mršnik

Ratko Rudić idući utorak stiže u Rio de Janeiro na preliminarne razgovore s čelnicima tamošnjega vaterpolskog saveza oko preuzimanja klupe nacionalne vrste

Relativno mirne vaterpolske vode sve češće postaju uzburkane nekom bombastičnom vijesti koja se može svrstati u red nogometnih iz doba prijelaznih rokova. Ratko Rudić idući utorak stiže u Rio de Janeiro na preliminarne razgovore s čelnicima tamošnjega vaterpolskog saveza oko preuzimanja klupe nacionalne vrste. Nema sumnje da će čelnici brazilskog saveza itekako posegnuti u blagajnu da bi trofejnoga trenera nagovorili da preuzme reprezentaciju. Informacije radi, brazilsi savez u olimpijskom ciklusu raspolaže s budžetom od 18 mil. USD!

Rudić se povukao s izborničkog mjesta hrvatske reprezentacije nakon osvajanja zlata na Olimpijskim Igrama u Londonu prošle godine i trenutno je na funkciji sportskog direktora pri Hrvatskom vaterpolo savezu. Osvojio je četiri olimpijska zlata s tri različite reprezentacije, tri svjetska i tri europska prvenstva u svojoj iznimno bogatoj izborničkoj karijeri. Već je bio na američkom kontinentu, pa je tako reprezentaciju SAD-a doveo do svjetske bronce 2005. godine.

Brazilska vaterpolska vrsta uoči Olimpijskih igara u Riu 2016. godine igrački izgleda sve jače. Nakon što su pod svoju kapicu doveli Tonyja Azeveda, Felipea Perronea i hrvatskog centra Josipa Vrlića, dolazak Ratka Rudića za kormilo reprezentacije bio bi samo korak naprijed ka još boljem plasmanu na Igrama za tri godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.