PERICA BUKIĆ Dražen Petrović dao mi je savjet koji pamtim cijeli život

Utorak, 21. srpnja 2020. 20:06 Napisao/la  SC
Pero Bukić
Pero Bukić
Kako danas gledate na osvajanje svojeg prvog olimpijskog zlata koje ste osvojili sa samo 18 godina te kako bi ste to iskustvo opisali iz današnje perspektive?

- Bile su to spektakularne olimpijske igre održane u Los Anglelesu. Nažalost, imao sam peh tada da sam ozljedio prst na desnoj ruci, ali na moju sreću tada je trener bio Ratko Rudić koji je dva puta ima takvu ozljedu te me on odlučio odvesti na olimpijske igre. Igrao sam tek u završnici te smo na kraju uspjeli osvojiti zlatnu medalju. Taj je uspjeh je nešto što je mene tada sigurno malo diglo sa zemlje. No, imao sam pomoć mog sugrađanina Dražena Petrovića koji mi je dao ozbiljne savjete te mi je pogotovo dao jedan savjet kojI pamtim cijeli život – „Lijepo je biti na krovu, međutim puno je ljepše ostati na krovu".

Možemo se malo okrenuti i hrvatskoj reprezentaciji. Vi ste svojedobno imali veliku želju da novi izbornik naše reprezentacije postane Ratko Rudić, iako se mnogi nisu slagali s time. Što ste vi vidjeli u Ratku Rudiću da ste imali takvu veliku želju da postane izbornik?

- Nakon Atalante 1996. godine hrvatski vaterpolo je doživio veliki rezultatski pad. Imali smo uvijek dobre igrače. Međutim nedostajao nam je šef struke, netko tko će nametnuti svoj sustav. Znao sam što on može donijeti nama, znao sam koliko on želi osvojiti zlato. Ratko nam se odužio za povjerenje koje smo mu dali osvajanjem brojnih medalja. Najveći uspjeh je definitivno zlatna medalja 2010. u Zagrebu kada smo postali europski prvaci te osvajanje olipijskih igara dvije godine poslije.
 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.