MLADOST - JUG Hoće li titula državnog prvaka u vaterpolu ove godine preseliti u Zagreb?

Ponedjeljak, 06. svibnja 2019. 16:27 Napisao/la  SC
Mladost želi novi trofej nakon što je osvojila Regionalnu ligu
Mladost želi novi trofej nakon što je osvojila Regionalnu ligu

 

Mladost i Jug, najveći rivali hrvatskog vaterpola, borit će se za titulu prvaka Hrvatske.

Prva finalna utakmica igra se u srijedu, 8. svibnja, u 18 sati na bazenu Mladosti.

Posljednji susret ove dvije ekipe u finalu Regionalne lige završio je pobjedom Žabaca te ljubitelji vaterpola mogu očekivati izjednačen dvoboj dva najtrofejnija hrvatska kluba.

- Mišljenja sam da su dvije ekipe koje su ušle u finale u dosadašnjem dijelu sezone najviše pokazale. Sasvim zasluženo su ušle u finale prvenstva Hrvatske i sasvim zasluženo se bore za tron svoje zemlje. Sve ćemo napraviti da u tri utakmice pobijedimo Jug i postanemo prvaci. Mišljenja sam da u jednoj utakmici imamo priliku pobijediti renomiranog i kvalitetnog protivnika. Morat ćemo biti pravi, možda bolji nego ikad. Teško je ponoviti finalnu utakmuicu Regionalne lige ali svaka utakmica je priča za sebe. Mislim da će nakon niza godina biti zanimljivo finale, kaže trener Mladosti Zoran Bajić.

Hrvatsko prvenstvo igra se od osamostaljenja 1991., a od tada je Jug titulu prvaka osvojio 14, Mladost 10 puta.

Dubrovčani su i aktualni prvaci, a naslov brane protiv motiviranih Žabaca koji nakon Regionalne lige imaju priliku i za drugu titulu ove sezone.

- Rekao bih da je ova sezona do sada odrađena uspješno ali nećemo tu stati. Sada slijedi ono što smo svi priželjkivali, finale s Jugom. O njihovoj snazi ne treba trošiti riječi, odigrali smo dosta utakmica s njima ove sezone, a bilo je dobrih i loših. Zadnja pobjeda u finalu Regionalne lige pokazuje nam kako treba igrati s njima, naročito onaj prvi dio utakmice. Očekujem pune tribine, prednost domaćeg terena, a mi ćemo dati sve od sebe. Ne mogu zamisliti ljepši kraj sezone nego da na kraju osvojimo prvenstvo Hrvatske, izjavio je igrač Mladosti Ivan Buljubašić.

Finale Hrvatskog prvenstva igra se na tri pobjede u pet utakmica.

Nakon prve utakmice, domaćinstvo se seli u Dubrovnik gdje se igra 11. svibnja, a treća utakmica ponovno je u Zagrebu 19. svibnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.