Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba: Mladost će za dvije godine biti ravnopravna Jugu i Primorju

Utorak, 27. kolovoza 2013. 09:33 Napisao/la  SC

Prije dvije godine situacija u Ciboni bila je tri puta teža, ali uz pomoć Grada Cibona je osvojila dva naslova prvaka države i Kup, kaže Bandić

Milan Bandić službeno se predstavio kao privremeni predsjednik Vaterpolskog kluba Mladost, gradonačelnik Zagreba dužnost predsjednika obnašat će pola godine tijekom kojih klub mora biti saniran. VK Mladost je nedavno objavio početak predstečajnog postupka, dugovi su omča oko vrata najtrofejnijeg vaterpolskog kluba na svijetu

 

- Mladost je institucija grada Zagreba, sedmerostruki prvak Europe i deset puta hrvatski prvak. Uvjeren sam da ćemo za dvije godine opet u bazenu biti ravnopravni s ponajboljim europskim klubovima. Iako sam naglasio da operativno ne želim voditi niti jedan zagrebački klub, situacija u HAVK Mladosti natjerala me da preuzmem mjesto predsjednika. U narednih šest mjeseci trebali bismo riješiti većinu financijskih problema i osigurati uvjete da se Mladost kroz dvije godine ravnopravno uključi u borbu s dubrovačkim Jugom i riječkim Primorjem, kaže Bandić.

Gradonačelnik opet spašava jednu sportsku instituciju:

 

- Prije dvije godine situacija u Ciboni bila je tri puta teža, ali uz pomoć Grada Cibona je osvojila dva naslova prvaka države i Kup. Dug Mladosti prema igračima je 11 milijuna kuna, ali smo ga smanjili na šest. Nagodili smo se o smanjenju duga i sa PBZ-om i zagrebačkim Holdingom, i sada je naš cjelokupni dug devet milijuna, govori Bandić, koji je naglasio da će nakon sanacije mjesto predsjednika prepustiti nekoj klupskoj legendi.

Fotogalerija: Pixsell

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.