Ivica Tucak odredio popis igrača za utakmicu protiv Crne Gore

Utorak, 05. siječnja 2021. 20:26 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

Ivica  Tucak odredio je 15 igrača koji putuju u Debrecen, hrvatski vaterpolisti na turniru europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige 8. siječnja (16.45) četvrtfinalnoj utakmici igraju protiv Crne Gore.

U Mađarsku putuju sljedeći igrači:

VRATARI
Marko Bijač (Pro Recco)
Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)
CENTRI
Josip Vrlić (Mladost)
Nikša Dobud (Pro Recco)
Luka Lozina (Vouliagmeni)
BRANIČI
Andro Bušlje, kap. (Mladost)
Marko Macan (Waspo 98 Hanover)
Rino Burić (Jadran Split)
Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)
NAPADAČI
Lovre Miloš (Mladost)
Maro Joković (Brescia)
Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje)
Luka Bukić (Mladost)
Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)
Zvonimir Butić (Jadran Split)

S popisa 19 igrača otpali su dva vratara,Ivan Marcelić i Marin Šparada, vanjski Franko Lazić te ozlijeđeni centar Luka Lončar.

- Smatram da je u ovom trenutku ovih 15 igrača najbolje rješenje. Uz jednu lakšu ozljedu Luke Lončara odlučili smo da s njegovim odlaskom ne želimo ništa riskirati, dok po pitanju Marcelića smatram da je i dalje jedan od glavnih golmanskih kandidata za reprezentaciju. Međutim, u ovom trenutku Toni Popadić je sa svojim obranama u VK Jug, kao i na ovim pripremama, dao do znanja da je trenutačno u boljoj formi. Kao takav, Toni uz Marka Bijača odlazi na vratarske pozicije u Debrecen. Od samog turnira očekujemo da nam pokaže jasniju sliku trenutačnog stanja igrača s obzirom na to da će ovo biti prve službene utakmice hrvatske reprezentacije od Europskog prvenstva u Budimpešti 2020. godine. Velika pauza, od sada već godinu dana. Očekujemo da ćemo uvidjeti na čemu trebamo raditi kako bismo što spremnije dočekali Rotterdam i 14. veljače kada započinje kvalifikaciji turnir za Olimpijske igre, što je fokus, kazao je Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.