MLADOST - PRIMORJE Vjeko Kobešćak: Primorje nas u posljednjim dvobojima kontinuirano terorizira!

Subota, 20. prosinca 2014. 19:56 Napisao  Patrik Mršnik

Finale Kupa, nedjelja (16.45): Mladost - Primorje. Jasno je da se Mladost neće unaprijed predavati, morat ćemo odigrati ponovo jako dobru utakmicu, kaže Ivan Asić

Konac djelo krasi, a on će uslijediti u nedjelju od 16.45 sati kada je na rasporedu finale Kupa između Mladosti i Primorja. Mladost je ponovno uspijela svladati Juga, treći puta u posljednja tri međusobna službena sraza. Iznenađenje nastalo u prošlosezonskom izdanju prvenstva Hrvatske pretvorilo se u kompleks zvan Zagreb. Iako se znalo da Jugu u posljednjih nekoliko utakmica u napadu ne ide po planu, Mladost je u subotu na Savi pokazala kako se suprotstaviti jednom od favorita za one preostale trofeje. Jer, Jug na Kup Hrvatske više ne može računati, na čemu ponajprije može 'zahvaliti' sjajnom Josipu Paviću. Kapetan reprezentacije se vratio u punom sjaju, izlječen nakon bolesti uspio je sastavu Mihe Bobića upakirati svojih četrnaest obrana. To je u kombinaciji sa fanatičnom igrom Zagrepčana u obrani rezultiralo pobjedom protiv Juga 12:9 i mjestom u finalu.

To da je Primorje s 23:3 svladalo Medveščak u polufinalu ne predstavlja bitnu novost u vaterpolskom svijetu. Iako je Mladost u Zagrebu prije dva tjedna u sklopu Regionalne lige ostala poražena 5:11, momčad sa Save uoči borbe za trofej najavljuju kako se neće predati bez borbe.

- Moramo biti plivački jaki u tom finalu, moramo se znati suprotstaviti pojedincima Primorja koji nas u posljednjim dvobojima kontinuirano teroriziraju svojim učinkom. Svi znamo da u Primorju igra Sandro Sukno, jedan od najboljih vaterpolista svijeta i čovjek prema kojem je usmjerena  naša najveća pažnja. Treba se paziti i ostalih, treba dati dvjesto posto u toj utakmici koja će, jasno, biti još teža od ove protiv Juga, kazao je Vjeko Kobeščak po završetku obračuna s Dubrovčanima.

Trener Mladosti je dakako, oprezan u najavama jer zna da ga u nedjelju čeka novi težak posao. Sa strane Primorja, sve se zna. Bitka za šesti trofej u četvrtoj uzastopnoj sezoni kreće od 16.45 sati, cilj je jasan. Preko Mladosti podignuti novi pehar na bazenu na kojem su već napisane mnoge lijepe stranice riječke vaterpolske povijesti. Ipak, opreza nikad dosta.

- To je nova utakmica u kojoj moramo dati sve od sebe. Jasno je da se Mladost neće unaprijed predavati. Morat ćemo odigrati ponovo jako dobru utakmicu kako bismo novi trofej ponijeli s nama u Rijeku. Neće biti lako, Zagrepčani su u subotu pokazali pravo lice koje bi lako mogli ponovno prezentirati i protiv nas. Ja ne sumnjam u svoju momčad, uvjeren sam dapače da će moji momci dati sve od sebe i kako će pokazati najbolje izdanje. U takvim je utakmicama sve uvijek otvoreno, šanse su podjednake, no učinit ćemo sve da odemo do kraja, rekao je Ivan Asić, trener Primorja.

Mladost je srušila mit o jačem Jugu ove sezone, no veliko je pitanje imaju li 'žapci' dovoljno snage za zaprijetiti Primorju u finalu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.