WTA: Tereza Mrdeža zapela u prvom kolu kvalifikacija u kineskom Shenzhenu

Subota, 29. prosinca 2012. 12:31 Napisao/la  I. M.

WTA Shenzhen kvalifikacije 1. Kolo: Yi Miao Zhou (Kina,8) - Tereza Mrdeža (Hrvatska) 6:4, 6:4.

Jedina hrvatska igračica u kvalifikacijama jakog 500.000 dolara vrijednog turnira u kineskom Shenzhenu bila je Tereza Mrdeža. Nažalost 221 igračica svijeta poražena je već u prvom kolu kvalifikacija od domaće igračice i osme nositeljice kvalifikacija Yi Miao Zhou (WTA 177) sa 6:4, 6:4 nakon dva sata i dvije minute igre. Do 2:2 sve je išlo u skladu sa servisom, a onda je hrvatska igračica upala u krizu i Zhou je stigla do dvije break lopte.Iskoristila je prvu, povela sa 3:2, odmah potom i potvrdila break. Imala je Mrdeža break loptu za povratak u set u desetom gemu no Kineskinja ju je anulirala odličnim servisom. Nakon 51 minute set je otišao na stranu domaće tenisačice sa 6:4 no dojam je da Mrdeža ima za čime žaliti.

Iako je u prvom gemu povela sa 3:0 Mrdeža je izgubila svoj servis i otvorila Zhou put prema drugome kolu.  Reagirala je Mrdeža odmah u narednom gemu stigavši do ukupno druge break lopte. Ovu je i pretvorila u break i poravnala na 1:1. Nakon ogromne borbe Mrdeža je realizirala tek sedmu gem loptu i povela sa 2:1. Novi problemi za hrvatsku tenisačicu nastali su u petom gemu kada Zhou dolazi do 15:40, realizira prvu break loptu i vodi sa velikih 3:2. Ovoga puta Kineskinja je potvrdila break i povela sa 4:2. I u mnarednom gemu Mrdeža je protivnici dozvolila da stigne do break lopte ali se ipak izvukla i smanjila na 4:3 nakon čega je uslijedio prekid zbog kiše. Nakon nešto više odpola sata susret je nastavljen servisom Zhou, a Mrdeži je bolje odgovarala pauza. Stigla je do 15:40, no nažalost to nije uspjela kapitalizirati. Imala je potom i treću i četvrtu prigodu za povratak u set, no niti jednu nije iskoristila i Zhou je povela sa 5:3 i opet je susret prekinula kiša. Ovoga puta prekid je trajao samo pet minuta a Mrdeža je dobro krenula u svoj servis, imala ukupno pet gem lopti ali je Zhou ipak stigla do meč lopte koju je odmah i iskoristila i plasirala se u drugo kolo kvalifikacija.

WTA Shenzhen kvalifikacije 1. Kolo: Yi Miao Zhou (Kina,8) - Tereza Mrdeža (Hrvatska) 6:4, 6:4.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.