AUSTRALIAN OPEN

Ana Konjuh osvojila juniorski turnir parova

Petak, 25. siječnja 2013. 10:30 Napisao/la  SC

Konjuh se plasirala u finale u pojedinačnoj konkurenciji

 

 

 

Treća juniorka svijeta Ana Konjuh osvojila je Australian Open u konkurenciji juniorskih parova. U finalu je s Kanađankom Carol Zhao porazila Ukrajinku Oleksandru Korašvili i Čehinju Barboru Krejčikovu 5:7, 6:4, 10-7 (match tie break). Ranije tijekom dana Konjuh se plaRsirala u finale pojedinačne konkurencije nakon što je sa 6:2, 3:6, 6:1 porazila Ruskinju Jelizavetu Kuličkovu, 31. juniorku svijeta.

Nakon prva dva seta rezultat je bio izjednačen, a u odlučujućem trećem setu Konjuh je realizirala tri od četiri break lopte. Kuličkova nije realizirala ni jednu od dvije šanse.

15-godišnja će Dubrovkinja u finalu igrati protiv godinu dana starije Čehinje Katerine Siniakove, koja na juniorskoj ljestvici drži drugo mjesto. Konjuh je slavila u oba prethodna međusobna dvoboja i to oba nedavno - u polufinalu prestižnog turnira Eddie Herr (3:6, 6:3, 6:4) i u finalu još prestižnijeg Orange Bowla (6:3, 6:2). Valja istaknuti da Konjuh nije izgubila ni jedno od sedam finala koje je igrala u juniorskoj konkurenciji.

Finale između Konjuh i Siniakove na rasporedu je na Rod Laver Areni, u subotu s početkom u 12.30 sati po lokalnom vremenu, tj. u 2.30 iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

U muškom dijelu juniorskog Australian Opena Borna Ćorić zapeo je u polufinalu protiv nepostavljenog Australca Thanasija Kokkinakisa rezultatom 6:3, 6:2. Meč je trajao tek nešto više od sat vremena.

Juniorski Australian Open, polufinale (Ž): Konjuh (Hrvatska, 3) - Kuličkova (Rusija) 6:2, 3:6, 6:1, Polufinale (M): Ćorić (Hrvatska, 11) - Kokkinakis (Australija) 3:6, 2:6. Finale parova (Ž): Konjuh/Zhao (Hrvatska/Kanada, 1) - Korašvili/Krejčikova (Ukrajina/Češka, 6) 5:7, 6:4, 10-7

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.