JUNIORSKI AUSTRALIAN OPEN

Ana Konjuh nakon parova slavila i u singlu

Subota, 26. siječnja 2013. 09:09 Napisao/la  SC

Australian Open, finale juniorki: Ana Konjuh (Hrvatska, 3) - Katerina Siniakova (Češka, 2) 6:3, 6:4.

 

Petnaeastogodišnja Dubrovkinja Ana Konjuh pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Australian Opena. Ona je u finalu bila bolja od Čehinje Katerine Siniakove sa 6:3, 6:4 za 69 minuta igre. Nakon što je Mirjana Lučić 1996. godine osvojila juniorski US Open, a godinu dana kasnije slavila i na juniorskom Australian Openu, nakon što je to isto pošlo za rukom na prvom Grand Slamu sezone Jeleni Kostanić 1998. godine, te nakon Marina Čilića koji je 2005. godine osvojio juniorski Roland Garros, Ana je peta hrvatska osvajačica juniorskog Grand Slama i treća kojoj je to uspjelo ostvariti u Australiji.

Povrh svega Ana je dan prije osvojila turnir u igri parova zajedno s Kanađankom Carol Zhao, hrvatsko-kanadski par bio je bolji od ukrajinsko-češke kombinacije Korašvili/Krejčikova 5:7, 6:4, 10:7

Ana je nakon osvojenog svog uvodnog servisa odmah osvojila i početni udarac Siniakove, a vrlo brzo je i potvrdila break za vodstvo od 3:0. Druga nositeljica ipak se uspjela upisati na semafor u četvrtoj igri za 3:1. S osvojenih 13 od 17 poena na svoj servis Konjuh vrlo sigurno drži početni udarac za 4:1. Šesnaestogodišnja Čehinja u središnjoj fazi prvoga seta pronašla je svoju igru i smanjila na 4:2.

Bez izgubljenog poena i uz 81 % preciznostina servisu 15-godišnja dubrovačka teniska senzacija povela je sa 5:2. U osmoj igri Čehinja je uzvratila istom mjerom pa je Konjuh u devetom gemu servirala za set što je učinila bez problema, iskoristivši drugu set loptu za 6:3 nakon 29 minuta igre.

U drugi set Siniakova je ušla sigurnije i osvojila svoj prvi početni udarac. Ana je poravnala na 1:1 uz tek neznatne probleme, jer je po drugi puta u meču izgubila dva poena na svome servisu. Imala je Dubrovkinja tri break lopte ali je sa pet uzastopnih poena Siniakova ipak sačuvala servis i povela sa 2:1. U narednom gemu Siniakova dolazi do prve dvije vezane break prigode u meču, koristi prvu i vodi sa 3:1. Čehinja je u punom naletu i već dvije minute kasnije osvaja svoj servis i vodi 4:1.

Ana Konjuh bez obzira na činjenicu da je 27. prosinca 2012. godine navršila 15 godina pokazala je iznimnu zrelost i sa dva uzastopna gema bez izgubljenog poena vratila se u meč smanjivši na 4:3. Nakon velike borbe i jednog izjednačenja Konjuh koristi drugu gem loptu i izjednačava na 4:4.

Serija nove hrvatske teniske senzacije nastavila se i u narednom devetom gemu drugog seta, jer je Ana došla do 15:40, iskoristila prvu priliku za novo oduzimanje servisa Siniakove i došla u situaciju servirati za Australian Open. To je učinila na savršen način i sa pet gemova u nizu osvojila je Australian Open. Za 6:3, 6:4 i treću pobjedu u trećem meču protiv Katerine Siniakove trebalo joj je 69 minuta.

Australian Open, finale juniorki: Ana Konjuh (Hrvatska, 3) - Katerina Siniakova (Češka, 2) 6:3, 6:4.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.