U Zadru otvoren regionalni teniski centar i najavljen Adria Tour

Utorak, 16. lipnja 2020. 13:50 Napisao/la  SC
Ivanišević, Ćorić, Martić i Čilić
Ivanišević, Ćorić, Martić i Čilić

Novo poglavlje tenisa u Dalmaciji započelo je u utorak u Zadru gdje je svečano otvoren Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza na ŠC Višnjik.

Kompleks od sedam zemljanih i tri betonska terena bit će mjesto na kojem će stasavati buduće zvijezde bijelog sporta u Hrvatskoj.

- Jedna od osnovnih zadaća vlade koju su zacrtali u prošlom mandatu, a to je plan i za naredni mandat koji dolazi je sportska infrastruktura. Bez toga nema niti ozbiljnog razvoja sporta. Izgradnjom ovog regionalnog teniskog centra uz Zagreb i Split zasigurno ćemo imati još jedan uspješni centar u kojem će nicati mladi tenisači i tenisačice, izjavio je Tomislav Družak, državni tajnik Središnjeg ureda za šport i izaslanik Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Otvorenju Regionalnog teniskog centra prisustvovali su izaslanica predsjednika RH, zastupnica u hrvatskom parlamentu Grozdana Perić, izaslanik Predsjednika Vlade RH i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Izbornica Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, izbornik Davis Cup reprezentcije Vedran Martić kao i direktor Adria Toura, teniska legenda Goran Ivanišević također su oduševljeni novim centrom.

- Ovo je nastavak ostvarenja vizije razvoja zadarske sportske infrastrukture kroz projekt Športskog centra Višnjik. Ponosni smo na čitav sportski kompleks i sve sadržaje u njemu – dvorane, bazen, atletski stadion, otvorena igrališta, trim stazu, vježbališta, dječja igrališta i prostor za kućne ljubimce, izjavio je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić te dodao:

- Posebno zahvaljujem Središnjem državnom uredu za sport i Hrvatskom teniskom savezu na stručnoj pomoći i financijskoj potpori.

Grad Zadar je ovim teniskim kompleksom dobio izvrstan poligon za razvoj mladih tenisača te time dodatno obogatio već impresivnu sportsku ponudu.

- Prije dvije godine kada smo organizirali Davis Cup finale protiv SAD-a donijeli smo odluku da će se polufinale raditi upravo na Višnjiku prvenstveno iz razloga urbanističkog plana teniskog centra. To nas je potaknulo da ovdje dovedemo jednu veliku manifestaciju, izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić te dodala:

- Ulaganja za Davis Cup bila su dosta velika, a naš moto bio je da to ostane u infrastrukturi i da kasnije ostane gradu Zadru, cijeloj regiji, nama kao Hrvatskom teniskom savezu za pripremu kampova i svih važnih natjecanja te našim reprezentativcima koji ovdje na Višnjiku imaju zaista vrhunske uvjete za pripremu.

Izgradnju Regionalnog teniskog centra inicirao je Hrvatski teniski savez s ciljem razvoja tenisa u Dalmaciji.

Ovaj teniski kompleks mladim tenisačima omogućuje treniranje na najvišoj razini te ispunjava uvjete za održavanje priprema reprezentacija svih uzrasta i održavanja velikih natjecanja.

- Izuzetno mi je drago što će ovaj centar ostati i mlađima koji tek dolaze. Mislim da je to jako bitno jer gledajući iz svoje perspektive znam koliko je meni to tada značilo. Što se tiče samog turnira jako se veselim, ovo je prvi turnir nakon više od tri mjeseca. Fali mi natjecanje i veselim se domaćoj publici, istaknuo je tenisač Borna Ćorić.

Terene Regionalnog teniskog centra ovog će tjedna testirati više od 50 hrvatskih tenisača i tenisačica koji se natječu na HEP pozivnim turnirima Hrvatskog teniskog saveza.

Centralni teren će za vikend ugostiti i veliki teniski spektakl Adria Tour na kojem će, među ostalima, zaigrati i Novak Đoković, Alexander Zverev, Marin Čilić i Borna Ćorić.

Uzbudljivi zadarski teniski tjedan na najbolji će način predstaviti Regionalni teniski centar i najaviti brojna teniska događanja koja će ugostiti u budućnosti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.