Hopman Kup: Španjolska nakon ozljede Isnera šetnjom do finala, Australija pobijedila Italiju

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 15:48 Napisao/la  SC

Rezultati 3. kola: Španjolska - SAD 3:0 (bb), Australija - Italja 2:1

Iako su mnogi ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekivali dvoboj trećeg kola između Španjolske i SAD-a jer su u njega ove dvije reprezentacije ušle sa po dvije pobjede njegov je ishod bio poznat i prije prvoga poena. Naime, John Isner predao je meč Fernandu Verdascu zbog ozljede koljena a samim tim Amerikanci su predali i igru parova, promoviravši tako Španjolsku. U drugom meču dana borbe je bilo tek u tragovima budući da su Bernard Tomic i Ashleigh Barty bez izgubljenog seta dobili Andreasa Seppija i Franceschu Schiavone, te tako osigurali pobjedu koja ih ostavlja u igri za finale. Talijanima je pripala utješna nagrada, i treća pobjeda u mješovitim parovima. Sada ne ovise više o sebi jer im je za subotnji završni čin potrebna sutrašnja pobjeda Njemačke protiv Srbije.

- Jako mi je žao zbog navijača, zaista sam želio igrati protiv Fernanda i zbog ovoga se ispričavam. Nadam se da me razumijete. Ja zaista volim ovaj turnir. Ovo je moj treći nastup ovdje i jako sam razočaran i teško mi je progutati to što moram odustati, ali prije svega moram pokušati biti 100 posto zdrav, objasnio je prije početka dvoboja Isner kojega je zamijenio australski junior Thanasi Kokkinakis

Verdasco se relativno lako obračunao sa 16-godišnjim tinejdžerom, trenutno 756. igračem svijeta 7:6(4) 6:3, ali je za njega imao birane riječi:

- Znam da ima 16 godina i da je tako mlad, ali ima tako jake udarce kakve njegovi vršnjaci nemaju. Njegov je servis poput servisa profesionalaca, zapravo je i puno bolji od mnogih profesionalaca. Bude li nastavio igrati ovako biti će veliki igrač, još je jako mlad i ima puno vremena, a za svoju dob ima nevjerojatan servis i vrlo dobar forhand i backhand, rekao je nakon susreta iskusni Verdasco.

Nakon njega na teren su izašle Venus Williams i Anabel Medina Garrigues a pobjedu bez značaja ostvarila je 32-godišnja Amerikanka nastavivši svoj savršeni niz u Perthu. Venus je slavila sa 6:3, 6:4 u najuvjerljivijem nastupu na ovome turniru, u meču u kojemu je imala tek manjih problema sa Španjolkom. Nakon tog susreta španjolski je miks prema očekivanju lakoćom nadigrao Venus Williams i dvostruko mlađeg Australca sa 6:1, 6:3.

U drugom meču dana Australija je bez problema pobijedila Italiju. Bernard Tomic potvrdio je sjajnu formu i upisao i treću pobjedu u Perthu. Ovoga puta stradao je Andreas Seppi sa 6:3, 7:5, a potom je 16-godišnja Ashleigh Barty ostvarila pobjedu karijere nadigravši dvostruko stariju Franceschu Schiavone sa 6:0, 6:3.

- Mislim da je ova pobjeda nadmašila sve. Kako se sda osjećam - adrenalin mi teče kroz vene. Večeras samodigrala savršeno i osjećaj je bio i ostao nevjerovatan. Ovo je vrlo blizu mog najboljeg tenisa do sada, objasnila je Barty, inače pobjednica juniorskog Wimbledonea iz 2011. godine

Na kraju su Talijani svoj nastup u Perthu završili i trećom pobjedom u mješovitom paru s time što imovoga putaona nije donijela ništa osim ublaživanja poraza. Završilo je 2:6, 6:4, 10:3 za Schiavone i Seppija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.