TUŽAN KRAJ KARIJERE

Maria Šarapova priznala da je dopingirana

Utorak, 08. ožujka 2016. 00:17 Napisao/la  SC

 Znam da ću snositi posljedice, ali ne želim završiti svoju karijeru na ovakav način, rekla je Šarapova

Maria Šarapova sazvala je press konferenciju na kojoj je objavila šokantnu vijest, pred novinarima je priznala da je pala na dopinškom testiranju tijekom Australian Opena u siječnju ove godine. Bila je pozitivna na meldonij, supstancu koja poboljšava metabolizam i energetsku opskrbu tkiva, a za kojeg 28-godišnja tenisačica tvrdi da ga uzima od 2006. zbog zdravstvenih problema.

- Pala sam na testiranju i preuzimam punu odgovornost. Uzimala sam lijek posljednjih 10 godina, ali 1. siječnja je stavljen na listu zabranjenih sredstava za što nisam znala. Napravila sam veliku pogrešku, iznevjerila sam svoje navijače i svoj sport. Znam da ću snositi posljedice, ali ne želim završiti svoju karijeru na ovakav način. Stvarno se nadam kako ću dobiti novu priliku za igranje tenisa, igre koju toliko volim. Meldonium sam prvi put koristila 2006. godine zbog manjka magnezija u organizmu. Također, koristila sam ga, uz još neke lijekove, kao prevenciju kako ne bih oboljela od dijabetesa. Znala sam imati simptome dijabetesa, a i u mojoj obitelji postoje slučajevi oboljenja od te bolesti, rekla je Šarapova.

Ruskinja je ove godine nastupila samo u Australiji. U Melbourneu je izgubila u četvrtfinalu od Amerikanke Serene Williams i otišla posramljena u tenisku povijest. Ne zbog poraza od Williams...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.