Hopman kup: Španjolska i Srbija u finalu, Đoković i Ivanovićka pomeli Njemačku

Petak, 04. siječnja 2013. 16:43 Napisao/la  SC

Srbija - Njemačka 3:0. Đoković svladao Haasa (6:2, 6:0), Ivanovićka bolja od Malek (6:0, 6:1)

 

 

Teniska reprezentacija  Srbije igrat će u subotu od 10.45 protiv Španjolske u finalu 25 izdanja Hopman Cupa u australskom Perthu. Srbiji je bila potrebna pobjeda u 3. kolu protiv Njemačke, a odlučujući poen donijela je Ana Ivanović koja je savladala Tatjanu Malek sa 6:0, 6:1. Prethodno je prvi poen donio Novak Đoković, koji je protiv Tommyja Haasa bio uvjerljiv - 6:2, 6:0.

U mješovitim parovima Ana i Novak su savladali Tatjanu Malek i Australca Tanasija Kokkinakisa sa 6:2, 7:5. Mladi Australac Kokkinakis zaigrao je umjesto Haasa, koji je u duelu s Đokovićem zadobio lakšu ozljedu.

Susret mješovitih parova bio je i više od ekshibicije. Novak i Ana odlično su se zabavljali, a uz to su uspjeli i pobijediti i tako se u finale plasirati maksimalnom pobjedom protiv Njemačke.

Početnog ispitivanja snaga u meču Đokovića i Haasa nije bilo. Đoković je, za razliku od dvoboja sa Tomicem, od samog starta zaigrao sjajno. U drugom gemu napravio je break bez izgubljenog poena koji je lako potvrdio i već nakon desetak minuta je vodio sa 3:0. Haas se nije "upisao" na semafor niti poslije četvrtog gema. Uspio je spasiti jednu break šansu, ali je kod druge izbacio backhand u aut.

Naredni gem bio je vrlo čudan, Novak je brzo stigao do 40:0, ali je nakon toga izgubio pet vezanih poena i Haas je uspio vratiti jedan break zaostatka. Uspio je Haas dobiti i sljedeći gem, ali Đoković se brzo konsolidirao, dobio je preostala dva gema i uz dupli break je okončao odličan prvi set (6:2).

Najbolji tenisač svijeta odigrao je odličan prvi set, ali je drugi počeo još bolje. Pogađao je doslovno iz svih pozicija, pa je u jednom trenutku izveo fantastičan lob iz trka backhandom. To mu je donijelo break na startu drugog seta, a vjerovatno i posljednju priliku da se vrati u meč Haas je propustio u trećem gemu kada nije iskoristi tri break šanse. Do kraja meča Đoković je nastavio gaziti protivnika, dobio je i preostala tri gema i u velikom stilu Srbiji donio prvi bod.

Ana Ivanović je nakon uvjerljive pobjede Đokovića mogla ući nešto opuštenije u dvoboj sa Malekovom i to je bilo vidljivo od samog starta. Ivanovićeva je lako dolazila do winnera, pogotovo iz forehanda i slično kao i Đoković u prvom meču uz dupli break je povela sa uvjerljivih 4:0. Ana za razliku od Đokovića nije stala na 4:0, nastavila je "mljeti" proivnicu i brzo dobivši i preostala dva gema došla do prvog seta (6:0).

Njemica je do prvog gema u susretu došla nakon sedam izgubljenih, ali to joj nije puno pomoglo. Ivanoviće je nastavila igrati odlično, dobila je preostalih pet gemova i tako uvela Srbiju u finale.

U meču koji je bio samo za prestiž Južnoafrička Republika pobijedila je Francusku sa 2:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.