Richard Gasquet nadoknadio set i break protiv Nikolaja Davidenka za naslov u Dohi

Subota, 05. siječnja 2013. 21:08 Napisao/la  SC

Finale: Richard Gasquet (Francuska) - Nikolaj Davidenko (Rusija) 3:6, 7:6 (4), 6:3

Francuski tenisač Richard Gasquet pobjednik je ATP turnira u Dohi nakon što je u finalnom meču preokrenuo rezultat i pobijedio Nikolaja Davidenka 3:6, 7:6 (4), 6:3. Desetom reketu svijeta ovo je osmi naslov u karijeri. Davidenko (31) je imao idealnu priliku u dva dana pobijediti prva dva nositelja turnira. U petak je u polufinalu doslovno otpuhao Davida Ferrera, ali je protiv Gasqueta izgubio već dobiveni meč, čime je ispustio priliku doći do 22. turnira u karijeri, prvoga nakon 2011., te reprize 2010. godine kada je slavio u Dohi.

Lakoćom je dobio Davidenko prvi set sa 6:3, te je u drugom vodio 4:3 i imao prednost breaka. No, tada je prvi put izgubio vlastiti servis u meču, a potom je i bio u stalnom zaostatku u tie-breaku koji je u konačnici izgubio. U prvom gemu trećeg seta je Davidenko spasio četiri break-lopte, ali je već tada bio vidljiv pad u njegovoj igri. Servis je izgubio kod 2:2 i potom još dva puta što je Gasquetu olakšalo put prema slavlju.

- Zaista sam sretan načinom na koji sam igrao i borio se. On je u prvom setu igrao brzo. Pokušao sam ostati fokusiran i žestoko se boriti i uspio sam. Jako sam sretan načinom na koji sam došao do pobjede. Za mene je bilo važno pobijediti u finalu, rekao je Gasquet koji je četvrti Francuz na listi pobjednika nakon Fabricea Santoroa (2000), Nicolasa Escudea (2004) i Joa-Wilfrieda Tsonge (2012). Uz to Francuz iz Katara odlazi bogatiji za 180.600 dolara i 250 bodova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.