ŽELJKO KRAJAN

Napokon imamo Dream Team

Nedjelja, 25. studenog 2018. 16:14 Napisao/la  SC

Krivo mi je što se gasi taj format

Napokon imamo Dream Team

 

Hrvatska je pobjedom protiv Francusku drugi put a nakon 2005. godine osvojila Davis Cup.

- Ovo je definitivno jedan od najljepših trenutaka moje karijere, želim se zahvaliti i Borni i cijelom timu, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Odigrao sam fenomenalno u petak, to mi je dalo samopouzdanja za danas. Morao sam i danas odigrati fenomenalno, bio je snažan prisitak, ali i danas sam odigrao zaista strašan meč i zasluženo pobijedio. Ovo je tjedan iz snova, stvarno je nevjerojatan osjećaj. Stvarno sam ponosan na ovo postignuće. Imali smo osjećaj da će Pouille igrati, imao je dobru sezonu. Igrao je jako dobro, ali ja sam bio mrvicu bolju i zasluženo pobijedio. Cijela momčad je zaslužna za ovo, Borna je došao u top formu u pravi trenutak, cijela je momčad igrala fantastično i ponosni smo što smo prvaci svijeta Ne postaje se svaki dan najbolji na svijetu, ovo ćemo proslaviti na pravi način i ne sumnjam da ćemo imati veličanstven doček kad se vratimo u Hrvatsku, kazao je Marin Čilić.

- Nevjerojatan osjećaj, kakva je ekipa iza mene, s većinom od njih sam igrao i trenirao, sjajni su dečki. Sigurno nije bilo lako nositi se s pritiskom, s tom ulogom favorita koju smo imali, ali oni su dokazali da smo najbolji. Napokon imamo Dream Team, slobodno mogu to reći, drago mi je da smo dobili Matu Pavića koji je jedan od najboljih igrača na svijetu u parovima. Sedam godina je dugo na klupi, nismo uvijek imali tako dobru ekipu, ali sada smo je dobili i zasluženo osvojili ovo posljednje natjecanje u ovakvom formatu. Krivo mi je što se gasi taj format jer vidite kakva je atmosfera na ovakvim mečevima, ali iznimno mi je drago da smo mi oni koji su posljednji osvojili takav Davis Cup. Mislim da je ovo poseban osjećaj jer se mijenja sustav, dugo će se još ovo spominjati, posljednja pobjeda u ovakvom natjecanju, ovakav format odlazi u povijest, a mi smo posljednji koji smo to osvojili i o tome će se još dugo pričati. Pouille je igrao sjajno, ali Marin je odigrao još bolje, ja sam cijelo vrijeme naglašavao da smo jači i da imamo više iskustva i kvalitete, Marin je to pokazao. Molim sve navijače da dođu u što većem broju i vidimo se na Trgu, rekao je izbornik Željko Krajan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.