Nikola Mektić naglasio da nema problema s pritiskom prije meča sa Španjolskom

Utorak, 22. studenog 2022. 17:46 Napisao/la  SC
Nikola Mektić naglasio da nema problema s pritiskom prije meča sa Španjolskom
Foto: HTS

Odbrojavaju se posljednji sati do četvrtfinalnog okršaja u Davis Cupu između Hrvatske i Španjolske u Malagi, a naša reprezentacija napokon je kompletirana.

Naravno, Mate Pavić i Nikola Mektić imali su valjanu ispričnicu što su se sastavu priključili u ponedjeljak, jer su dan ranije igrali u finalu ATP Finalsa u Torinu u konkurenciji parova.

Po dolasku u Malagu najprije su uslijedile čestitke ostalih članova ekipe, koja će u srijedu s početkom u 16 sati (uz prijenos na Sport klubu) pokušati izborili plasman u polufinale.

- Hvala na čestitkama. U Torinu smo imali odličan turnir - nažalost, zapeli smo u finalu, ali sve u svemu zadovoljni smo igrom, sakupili smo dosta mečeva i dosta samopouzdanja uoči dolaska u Malagu. Odradili smo trening i bit ćemo spremni za sutra,  rekao je Mate Pavić.

Koliko je dobar impuls samopouzdanje sakupljeno u mečevima na najvišoj razini?

- Mislim da je to korisno, kaže Nikola i dodaje:

- I prošle godine smo imali dobar završni turnir i u dobroj formi došli na Davis Cup, ostvarili nekoliko pobjeda. Nadam se da možemo tako nastaviti i ovaj put. Teren nije toliko različit kao u Torinu, malo je brži u odnosu na prošlu godinu u Davis Cupu. Mislim da ćemo se moći dobro prilagoditi."

Pobjeda u paru donosi trećinu mogućih bodova u cijelom susretu, jer su osim tog okršaja na rasporedu još dva pojedinačna meča. Koliko je ta trećina važna?

- Bitno je. Posljednjih godina, otkad se format promijenio, parovi imaju veće značenje. Mislim da je dobra stvar da imamo dobar par. Prošle godine smo pobijedili u svim mečevima, ove godine u Bologni smo pobijedili u dva od tri meča, tako da očigledno dobro igramo. Odgovarali su nam uvjeti u Davis Cupu, uključujući atmosferu, pa ćemo biti blagi favoriti u meču protiv španjolskog para. Bitno je da odigramo kao što smo igrali u nekoliko posljednjih mečeva, kaže Pavić.

Kada se povede razgovor o pritisku Nikola Mektić uvijek kaže da je dobrodošao i da njih dvojica s tim nemaju problema. Vrijedi li to i za ovaj susret?

- Apsolutno stoji. Dolazimo s turnira na kojem je pritisak bio ogroman. Možda smo zbog toga u prednosti jer dolazimo s turnira, a dobar dio drugih igrača je već nekoliko tjedana pauzirao. U susretu su samo tri meča, rezultat 1:1 je dosta izgledna opcija nakon pojedinačnih okršaja, a mi ćemo u tom slučaju biti spremni dati sve od sebe, rekao je Mektić.

Rok do kada izbornici Vedran Martić i Sergi Bruguera trebaju prijaviti sastave istječe sat vremena prije početka susreta.

U hrvatskoj postavi tu su Marin Čilić, Borna Ćorić i Borna Gojo, a kod Španjolaca najizgledniji kandidati za pojedinačne mečeve su Pablo Carreño Busta i Roberto Bautista Agut.