FINALE DAVIS CUPA Hrvatska uoči finala protiv Rusije promišlja kako osvojiti bod u singlu, Marin Čilić i Borna Gojo pod dodatnim pritiskom

Nedjelja, 05. prosinca 2021. 09:33 Napisao/la  SC

Borna Gojo postao svjetska senzacija u prethodnim mečevima, ali danas igra protiv petog tenisača na svijetu Andreja Rubljova

Hrvatska uoči finala protiv Rusije promišlja kako osvojiti bod u singlu, Marin Čilić i Borna Gojo pod dodatnim pritiskom

Hrvatski tenisači danas (16 sati) igraju finale Davis Cupa, zadnja prepreka do trofeja su Rusi.

Hrvatska u Madridu ima priliku u četvrtom finalu treći put osvojiti prestižni trofej, Rusi igraju šesti finale, također su dvaput osvajali trofej.

- Prije početka turnira Rusija je slovila kao jedan od favorita za osvajanje naslova. Ima nevjerojatno jaku reprezentaciju, četiri tenisača među prvih 30, što govori o snazi. Pokazali su da su jako moćni, pobijedili su u svim susretima, iako su imali neke teške okršaje, kao u grupi sa Španjolcima. Mi se nadamo da ćemo izaći s najboljom igrom. Veselimo se još jednom finalu i nadamo se uspjehu, kazao je Marin Čilić.

Pretpostavka je da će Borna Gojo igrati protiv Andreja Rubljova, a Marin Čilić protiv Danila Medvjedeva.

- Poznajem dobro Medvedjeva. Igrali smo sjajan meč u Wimbledonu u kojem sam izgubio u pet setova. No, taj meč mi je dao dosta nade i samopouzdanja za nastavak sezone. Sigurno da ću ući u meč lakše, osjećam da mogu doći do pobjede. No, najbitnije je da dođemo do dva boda, najavljuje Čilić.

Gojo je postao svjetska senzacija u prethodnim mečevima, ali danas igra protiv petog tenisača na svijetu Andreja Rubljova:

- Borna je pokazao fenomenalan tenis tijekom posljednjih deset dana. Igrao je sjajno, najbolje u dosadašnjoj karijeri. Treba vjerovati u sebe, a mi ćemo mu sa strane dati veliku podršku. Čeka ga nevjerojatno težak meč, no pritisak je na Rusima koji moraju osvojiti dva boda u pojedinačnim mečevima, rekao je Čilić.

Igru Borne Goje ovako je proanalizirao Ivan Ljubičić:

- Gojo je u ova tri meča koja je dobio igrao na puno većem nivou od svoga renkinga. Što znači da je on vrjedniji od položaja na ljestvici. I nije samo pitanje kako igra, nego kako stoji na terenu, kako zatvara mečeve. Protiv Sonega je na početku trećeg seta sve upućivalo na to da je gotov, međutim, on je taj set dobio sa 6:2. Ne bi bilo prvi put da nastupi u Davis Cupu nekome pomognu u nastavku karijere. Vjerujem da će tako biti i s Bornom. I mene je Davis Cup redovito dizao i davao mi samopouzdanje. Cijela ta atmosfera u reprezentaciji pomaže, kad je momčad iza tebe, rekao je Ljubičić.

Ključ pobjede je jedna pobjeda u singlu, jer Nikolu Mektića i Matu Pavića trenutačno nitko na svijetu ne može pobijediti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.