DAVIS CUP Mate Pavić i Ivan Dodig izgubili od Mikea Bryana i Ryana Harrisona, Marin Čilić odlučuje u nedjelju

Subota, 15. rujna 2018. 18:58 Napisao/la  SC

Marin zna s čime se treba nositi u nedjelju, veliki je favorit bez obzira protiv koga igra, sve je moguće, ali svi znamo njegovu kvalitetu, rekao je izbornik Željko Krajan

DAVIS CUP Mate Pavić i Ivan Dodig izgubili od Mikea Bryana i Ryana Harrisona, Marin Čilić odlučuje u nedjelju

 

Mate Pavić i Ivan Dodig izgubili su od Mikea Bryana i Ryana Harrisona s 5:7, 6:7(6), 6:1, 7:6(5), 6:7, SAD su osvojile prvi bod u polufinalnom susretu protiv Hrvatske u Zadru.

U nedjelju treba jedna pobjeda Marina Čilića protiv Stevea Johnsona ili Borne Ćorića protiv Francesa Tiafoea da bi se Hrvatska plasirala u finale.

Dramatičan je bio susret parova u kojemu su Amerikanci poveli 2:0 u setovima.

Pavić i Dodig uspjeli su se vratiti, odvesti meč u neizvjesnu završnicu u kojoj su Amerikanci imali malo više presudne mirnoće.

- Ovo je bio jedan od najkvalitetnijih mečeva u parovima koji se mogao vidjeti, za mene ovo je bio jedan od najtežih mečeva u Davis Cupa. U parovima jedna ili dvije lopte brže mogu okrenuti meč nego u singlu, bilo je jako dobrih poena, našli smo snage nakon 0:2, pred ovom publikom predaja nije bila opcija, kazao je Ivan Dodig.

- Razočaran sam što nismo pobijedili, nije se bilo lako vratiti  nakon 0:2. Imali smo priliku u krasnom ambijentu, imali smo i malo nesreće. Nažalost, sve je otišlo na njihovu stranu. Darovali smo im nekoliko lopti, moglo je biti  i 2:0 za nas. Nikada nisam osjetio draž pobjede u Davis Cupu pa sam  razočaran, rekao je Mate Pavić.

- Ostavili su srca na terenu, čestitam obojici. Nije se bilo lako vratiti na 0:2, zahvaljujem publici na podršci. Odlučivale su dvije, tri lopte koje su otišle na njihovu stranu. Marin zna s čime se treba nositi u nedjelju, veliki je favorit bez obzira protiv koga igra, sve je moguće, ali svi znamo njegovu kvalitetu, rekao je izbornik Željko Krajan.

U finalu čeka Francuska, Hrvatska će biti gost ako prođe.