Carlos Alcaraz pobjednik Plava Laguna Croatia Open Umaga

Nedjelja, 25. srpnja 2021. 23:03 Napisao/la  SC
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz pobjednik je 31. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag te je došao do svog prvog ATP naslova.

Senzacionalni 18-godišnji Španjolac lakoćom je pobijedio Francuza Richarda Gasqueta u finalu igranom na ATP stadionu Goran Ivanišević i tako postao najmlađi osvajač umaškog turnira u povijesti.

Alcaraz je u finalu pobijedio rezultatom 6:2, 6:2 čime je još jednom pokazao raskoš talenta zbog kojeg ga se naziva budućom zvijezdom španjolskog tenisa.

Gasquetovom porazu pridonio je i umor nakon jučerašnjeg trosatnog polufinalnog dvoboja pa 35-godišnji Francuz nije imao odgovor na agresivnu i srčanu igru gotovo dvostruko mlađeg Alcaraza kojem je za pobjedu trebalo samo sat i 20 minuta.

Sjajaj je osjećaj, vrlo sam sretan zbog ove pobjede, moj prvi ATP naslov i uživam u ovom trenutku. Imao sam dosta dobrih trenutaka na turniru, pobijedio sam petoricu stvarno dobrih tenisača i igrački sam odrastao tijekom ovog tjedna, izjavio je nakon pobjede Carlos Alcaraz.

Imao sam težak meč, Carlos je igrao vrlo brzo i s mnogo energije. To je bio ključ njegove pobjede, on je odličan igrač i igrač budućnosti. Vjerujem da će biti u top 10 uskoro, ima potencijal za uskoro osvajati Grand Slam naslove, rekao je nakon meča Gasquet.

Pobjednik drugog izdanja turnira za tenisače u kolicima ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP je Austrijanac Josef Riegler.

U finalnom meču igranom u Stella Maris Resortu Josef je Talijana Ivana Trattera pobijedio rezultatom 6:0, 6:1.

Tijekom finalnog meča glavnog turnira održan je posebni INA moment u kojem je jedan sretni navijač ispod svojeg sjedala pronašao vaučer za INA karticu u vrijednosti 1000 kuna koja se može koristiti na svim INA benzinskim postajama.

Plava Laguna Croatia Open Umag i ove je godine imao humanitarnu notu.

Humanitarnom akcijom „As za spas“, u suradnji s HEP-om, sponzorom i prijateljem umaškog ATP turnira, prikupljaju se sredstva za humanitne svrhe tako što se zbrajaju asevi iz svih mečeva koji se nagrađuju novčanim iznosom, a na 31. izdanju umaškog turnira servirana su tijekom tjedna 253 asa.

Nakon finalnog meča započela je i posljednja večer Open Air Music glazbenog programa na kojem se umaška publika zabavljala uz Funk&Disco Classics do 2 sata poslije ponoći, 31. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag odigrano je na terenima Stella Maris Resorta od 18. do 25. srpnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.