ATP MASTERS

Đoković u finalu pobijedio Federera

Ponedjeljak, 12. studenog 2012. 23:43 Napisao/la  SC

Finale Mastera: Novak Đoković (Srbija) - Roger Federer (Švicarska) 7:6 (6), 7:5

Novak Đoković drugi je puta u karijeri osvojio naslov pobjednika završnog Mastersa, pobijedivši u spektakularnom finalu u Londonu Rogera Federera 7:6 (6), 7:5. Četvrti puta u povijesti tenisku godinu zatvorili su prvi i drugi tenisač svijeta, a nakon dva sata i 14 minuta igre sretniji je bio srpski tenisač koji je u drugom setu spasio dvije set lopte Švicarca i potom meč priveo kraju za drugi naslov na završnom turniru.

Đoković se vratio i u prvome setu nakon što je Federer poveo 3:0. Ovo je bio 29. međusobni susret. Švicarac ima šesnaest pobjeda uključujući i posljednja dva meča na Wimbledonu i u Cincinnatiju, no u O2 Areni Đoković je ostvario 13. pobjedu, spriječivši velikog Švicarca na putu prema rekordnom sedmom naslov pobjednika završnog Mastersa.

- Čestitatm Rogeru, koji me natjerao da igram na granici svojih mogućnosti. Ovo je savršen kraj odlične sezone za mene, objasnio je nakon meča Đoković, koji će sezonu okončati kao broj 1 na ATP ljestvici.

Naslov u dublu pripao je Španjolcima Marcelu Granollersu i Marcu Lopezu koji su u finalu sa 7:5, 3:6, 10:3 svladali Indijce Mahesha Bhupathija i Rohana Bopannu.


Finale Mastera: Novak Đoković (Srbija) - Roger Federer (Švicarska) 7:6 (6), 7:5

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.