Wimbledon: Novak Đoković prejak za Marina Čilića, hrvatski tenisač poražen u pet setova

Srijeda, 02. srpnja 2014. 18:02 Napisao/la  SC

Wimbledon, četvrtfinale: Čilić (26) - Đoković (1) 1:6, 6:3, 7:6(4), 2:6, 2:6

Tri sata i dvadeset četiri minute trebale su prvom nositelju i drugom igraču svijeta Novaku Đokoviću da slomi otpor Marina Čilića u četvrtfinalu Wimbledona. Kao i u susretima s Mathieuom, Maurerom, Berdychom i Chardyjem u dosadašnjo fazi trećeg Grand Slam turnira sezone. Čilić se izvrsnom igrom suprotstavio srpskom tenisaču, ali ga ponovno nije uspio pobijediti.

Prvi set odigrao je Čilić dosta nervozno, već je u prvom servis-gemu izgubio početni udarac, kao i kod Đokovićevog vodstva od 5:1. Marin se digao i kod 2:1 u drugom setu oduzeo servis Đokoviću. Tada je uslijedila blaga kriza kod Đokovića, s uspjehom je svoje servise držao Čilić, a srpskom su tenisaču problem predstavljale tenisice, podloga je bila izuzetno skliska pa je Đoković u mnogo navrata završio na travi. Treći set je donio čuvanje servisa do 5.5, tada Čilić lomi Đokovića, uzima mu break no ovaj vraća za 6:6 i odlazi se u trinaestu igru. Nju je Čilić uzeo sa 7:4.

Marin Čilić više nije imao snage, prvi je nositelj uzeo četvrti i peti set sa po 6:2, dvostruki je break imao u svakom setu. Podignuo se Đoković kada je bilo najpotrebnije i ušao u polufinale gdje ga čeka Bugar Grigor Dimitrov koji je s 3:0 u setovim ispratio prošlogodišnjeg pobjednika i najveću domaću uzdanicu, Andyja Murraya.

Wimbledon, četvrtfinale: Čilić (26) - Đoković (1) 1:6, 6:3, 7:6(4), 2:6, 2:6

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.