Wimbledon: Novak Đoković pobijedio u finalu Rogera Federera u pet setova i postao prvi igrač svijeta

Nedjelja, 06. srpnja 2014. 19:25 Napisao/la  SC

Finale: Roger Federer - Novak Đoković 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 5:7, 6:4. Čestitam Rogeru na sjajnom turniru, hvala mu što mi je dozvolio da pobijedim, rekao je Đoković

Novak Đoković pobijedio je Rogera Federera u finalu Wimbledona osvojivši sedmi Grand Slam u karijeri 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 5:7, 6:4. Srpski tenisač stigao je do drugog naslova u All England Clubu kojim će u ponedjeljak preuzeti prvo mjesto na ATP ljestvici.

- Čestitam Rogeru na sjajnom turniru. On je sjajan primjer sjajnog sportaša, jako ga poštujem. Hvala mu što mi je dozovolio da pobijedim, rekao je Novak Đoković koji je meč mogao riješiti i u četiri seta.

Naime, srpski tenisač imao je vodstvo 5:2 u četvrtom setu i ujedno je propustio meč loptu. U petoj dionici Đoković je spasio dvije break lopte kod 3:3, dok je Federer spasio tri kod 3:4. Ipak, Đoković je u desetom gemu petog seta još jednom pojačao ritam i stigao do velike pobjede.

- Nadao sam se da će Roger slabije servirati u petom setu, ali valjda zato ima 17 Grand Slama naslova i najbolji je tenisač u povijesti, jer je uvijek pravi kada je najpotrebnije. Morao sam se smiriti nakon gubitka četvrtog seta, ne znam kako sam se uspio vratiti. Wimbledon je navrijedniji turnir na svijetu, prvi meč koji sam vidio na TV-u bio je onaj u Wimbledonu, ustvrdio je Đoković.

- Posvećujem ovaj trofej mojoj budućoj ženi (Jelena Ristić, op.a) i našem budućem djetetu. Hvala obitelji, mojoj ekipi koja se žrtvuje za mene da živim ovaj san, ustvrdio je Đoković.

Roger Federer odigrao je deveti finale Wimbledona i upisao tek drugi poraz.

- Bilo je sjajno finale, nisam mogao vjerovati da sam izborio peti set, ali na kraju nije bilo dovoljno. Znaš da će meč protiv Novaka biti težak, mogu mu samo čestitati na pobjedi. Zaslužio je, a ja sam uživao sam u Wimbledonu,  zaključio je Roger Federer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.