Wimbledon: Marin Čilić ostvario uspjeh karijere, nakon 16 godina Hrvatska ima predstavnika u finalu!

Petak, 14. srpnja 2017. 17:12 Napisao/la  SC

Wimbledon, polufinale: Čilić - Querry 3:1

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četiri je seta svladao neugodnog Amerikanca Sama Querreyja i izborio prvo finale Wimbledona u karijeri!

Marin je bio puno kvalitetniji od Amerikanca i na kraju slavio sa 6:7, 6:4, 7:6, 7:5.

Hrvatska nakon 16 godina, nakon Gorana Ivaniševića, ima finalista Wimbledona!

Zahvaljući petoj pobjedi nad Querreyjem u isto toliko dvoboja, Čilić je postao drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala u All England Clubu, a u nedjelju će pokušati postati i drugi Hrvat s wimbledonskim naslovom koji je 2001. godine osvojio Goran Ivanišević u svom četvrtom finalu.

Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će se sastati sedmorostruki wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych, koji je bio finalist u All England Clubu 2010. godine.

Čilić protiv Federera ima jednu pobjedu iz sedam dvoboja, onu iz polufinala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, a rezultat u dvobojima s Berdychom je 6-6, s time da je Čilić pobijedio u četiri od posljednjih pet mečeva i vodi 2-0 u srazovima na Grand Slam turnirima.

- Bio sam potpuno mentalno spreman za meč. Querry je odigrao odličan meč, znao sam da će ovo dugo trajati. Svaki puta do sada smo igrali teško i dugo, nerjetko pet setova, dva puta ovdje 2009. i 2012. Bio sam maksimalno koncentriran, rekao je Čilić i dodao o finalu u nedjelju:

- Bit će to veliki meč i sve će biti otvoreno. Federer igra sjajno ovdje i osjeća se kao domaćin. No, i Berdych je jako dobar igra. U finalu će svakako biti jako teško i zanimljivo, tko god bude moj protivnik, rekao je Čilić

Wimbledon, polufinale:  Čilić - Querrey 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.