Wimbledon: Marin Čilić pobijedio Tomasa Berdycha za osminu finala

Subota, 28. lipnja 2014. 09:45 Napisao/la  SC

Treće kolo: Marin Čilić - Tomas Berdych 7:6 (5), 6:4, 7:6 (6)

Marin Čilić pobijedio je Čeha Tomasa Berdycha 7:6 (5), 6:4, 7:6 (6) i ostvario plasman u osminu finala Wimbledona! Čilić je odigrao sjajn meč, iako je iskoristio samo tri od 14 prilika za break, dok je na drugoj strani Berdych iskoristio dvije od sedam. Čilić je i više griješio, imao je 27 neforsiranih pogrešaka u odnosu na 20 češkog tenisača.

Čilić je na kraju bio brži od mraka. Na otvaranju meča oduzeo je servis Berdychu i poveo 3:0, ali češki tenisač uskoro je vratio break. Susret je otišao u trinaestu igru, na otvaranju oba igrača stigla su do mini breaka. Hrvatski tenisač uspio je doći do novog breaka i poveo je 6:5, te je set završio sjajnim beckhendom.

Čilić je breakom krenuo i u drugi set, ali Berdych je se uspio vratiti. Ovoga puta Čilić je dočekao novu priliku i drugi put oduzeo je servis protivniku.

Treći set ponudio je ponovo neizvjesnot, Čilić je bio u utrci s vremenom budući da je dobro igrao, a da je Berdych osvojio treći set susret bi se nastavio u subotu. Kod 5:5 u trećoj dionici Čilić je propustio četiri break lopte, ali je sve propušteno nadoknadio u trinaestoj igri.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.