Wimbledon: Ivan Dodig i Marcelo Melo poraženi u finalu, braća Bryan opravdali očekivanja

Subota, 06. srpnja 2013. 20:18 Napisao/la  SC

Finale: Dodig/Melo – Bryan/Bryan 6:3, 3:6, 4:6, 4:6. Dodigu i Melu ovo je bio prvi plasman u finale parova na Grand Slam turnirima, braći Bryan ovo je 15 Grand Slam naslov

 

Ivan Dodig i Marcelo Melo poraženi su u finalu Wimbledona u konkurenciji parova od Amerikanaca Mikea i Boba Bryana 6:3, 3:6, 4:6, 4:6. Sjajan početak i vodstvo od 5:0 u prvom setu bio je Labuđi pjev hrvatsko-brazilskog para. Dodig i Melo dobili su prvi set, na impresivni način kaznili su indolentan ulazak Amerikanaca u meč. Braća Bryan brzo su došli k sebi i preuzeli inicijativu već u drugom setu.

 

U trećem setu američki dvojac također je bez problema stigao do prednosti u setovima, u četvrtom setu Bryanovi su presudni break ostvarili kod 4:4 čime su praktično osigurali pobjedu.

 

Ivan Dodig nije postao drugi Hrvat s Grand Slamom u parovima nakon što je Nikola Pilić davne 1970. godine osvojio US Open zajedno s Francuzom Barthesom. Dodig je odigrao Grand Slam turnir karijere u pojedinačnom dijelu turnira i posebice u konkurenciji parova.

Treba znati da Dodig nikada nije osvojio ni ATP turnir u parovima za razliku od Mela koji ima 11 naslova. Obojici je ovo bio prvi plasman u finale parova na Grand Slam turnirima. Braći Bryant ovo je 15 Grand Slam naslov, pobjedom na Wimledonu ušli su u povijest kao prvi par s aktualnim naslovima na sva četiri Grand slam turnira i olimpijskim naslovom.

 

 

 

Finale: Dodig/Melo – Bryan/Bryan 6:3, 3:6, 4:6, 4:6

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.