US Open: Mirjana Lučić izbacila drugu tenisačicu svijeta za osminu finala, Čilić u trećem kolu

Petak, 29. kolovoza 2014. 21:55 Napisao/la  SC

US Open: Mirjana Lučić-Baroni - Simona Halep 7:6 (6), 6:2,  Marin Čilić  - Ilija Marčenko  7:6 (2), 6:2, 6:4.

Mirjana Lučić-Baroni pobijedila je drugu igračicu svijeta Simonu Halep 7:6 (6), 6:2 i izborila osminu finala, dok je Marin Čilić izborio treće kolo pobijedivši Iliju Marčenka  7:6 (2), 6:2, 6:4.

Lučić je izbacila drugu nositeljicu turnira ostvarivši jednu od najvećih pobjeda nakon povratka na WTA Tour 2007. Makaranka je u prvom setu nadoknadila zaostatka od 3:5 i u trinaestoj igri osvojila prvi set realiziravši treću set loptu kod 7:6 u tie breaku.

Lučić je bila još dominantnija u drugom setu dvaput oduzevši suparnici servis, dok Rumunjska s druge strane nije imala niti jednu priliku za oduzimanje servisa.

Čilić je uspio u tri seta slomiti otpor Marčenka. Nakon što u prvom setu niti jedan tenisač nije stigao do breaka, Marin je stigao do vodstv 5:2 nakon dvije neforsirane pogreške Ukrajinca i mirno priveo set kraju. Čilić je u drugom setu dvaput oduzeo servis protivniku i otvorio si put u treću dionicu.

U trećem gemu kod 1:1 i 40:15 Ukrajinac je ozlijedio koljeno i uzeo liječnički time out. Kada se vratio na teren prokockao je tri lopte za gem, dok je Čilić iskoristio prvu break loptu i otvorio si put prema pobjedi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.