US Open: Marin Čilić pobijedio Gillesa Simona, za prvo polufinale igra protiv Tomaša Berdycha

Srijeda, 03. rujna 2014. 09:01 Napisao/la  SC

Čilić izborio priliku za polufinale nakon prve pobjede (5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3)   u pet međusobnih mečeva protiv Simoa

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale US Opena nakon četiri sata i 12 minuta žestoke borbe protiv Gillesa Simona, najbolji hrvatski tenisač pobijedio je s 5:7, 7:6 (3), 6:4, 3:6, 6:3.

- Ovo je vrlo važna pobjeda za mene. Znao sam da neće biti lako zbog prethodnih naših mečeva koji su svi bili tijesni i na to sam se pripremio i ovoga puta. Stalno sam blizu pobjede protiv njega, ali sad sam bio fokusiran, ostao sam čvrst u glavi nakon izgubljenog četvrtog seta i odlično odigrao peti set, rekaq je Čilić nakon prve pobjedu u pet mečeva protiv Simoa.

- Uvjeti su bili teški za igrati, zbog vrućine i vlage, ali pomogli mi je kada je sunca zašlo, tada sam tek proigrao. Makar je to bilo nakon četiri sata meča, postalo mi je lakše igrati. Jako sam zadovoljan servisom, pogotovo u zadnjem setu. Bilo je puno teških izmjena tako da mi je u petom dobro došlo puno lakih poena nakon početnog udarca, zaključio je Čilić.

Za prvo polufinale US Opena Čilić igra protiv Tomaša Berdycha, koji je u tri lagana seta (6-1, 6-2, 6-4) slomio Austrijanca Thiema. U osam međusobnih mečeva, Čilić je pobijedio triput.

- Nije nepobjediv. Dobro će mi doći dan odmora da vratim enegriju koju sam izgubio nakon današnjeg maratona. Naravno, bit će to potpuno drugačiji meč od ovoga, s puno kraćih poena, rekao je Čilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.