US OPEN

Murray slomio Đokovića u pet setova

Utorak, 11. rujna 2012. 08:41 Napisao/la  SC

Finale: Andy Murray - Novak Đoković 7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2

Andy Murray pobjednik je US Opena. Murray je u finalu pobijedio Novaka Đokovića 7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2. nakon četiri sata i 45 minuta igre. Ipak, Murray i Velika Britanija napokon su dočekali pobjednika Grand Slama, 76 godina nakon Freda Perryja. Bio je to nevjerojatan susret u kojem je Murray zamalo prosuo dobiven meč.  U prvom setu ga nije pokolebala činjenica da je propustio nekoliko set loptu, u drugom setu slavio je iako prokockao prednost od dva breaka. Đoković se mučio, njegova prepoznatljiva igra sa zadnje crte bila je daleko od očekivanog. Proigrao je u trećem i četvrtom setu kada je Murray jednostavno izgubio niti koju je na sreću za njega pronašao na otvaranju petog seta.

Oduzeo je dva servisa Đokoviću koji je do kraja pete dionice uspio vratiti jedan break, ali više od toga nije mogao. Murray je tako žrtvu pronašao u srpskom tenisaču koji je prošle godine harao svjetskim tenisom. Murray je imao i dan odmora više od srpskog predstavnika koji je polufinale protiv Davida Ferrera završio tek u nedjelju nakon odgode zbog tornada. Britanski tenisač je ipak na kraju više nego zasluženo svojio Grand Slam u svom petom finalu ispravši gorak okus nakon poraza u finalu Wimbledona protiv Rogera Federera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.