Abu Dhabi: Tipsarević pobijedio Murraya za polufinale sa Almagrom, Ferrer bolji od Berdycha

Četvrtak, 27. prosinca 2012. 18:48 Napisao/la  I. M.

Mubadala World Tennis Championship, četvrtfinale: Tipsarević (Srbija,7) - Murray (Velika Britanija, 3) 6:3, 6:4, Ferrer (Španjolska, 5) - Berdych (Češka, 6) 6:2, 6:4

Jakim, 250.000 dolara vrijednom teniskom ekshibicijom, u Abu Dhabiju otpočela je nova teniska sezona. Iako je ovo trebao biti povratnički turnir Rafaela Nadala, Španjolac je morao otkazati zbog trbušnog virusa. Na njegovo je mjesto ušao 11 igrač svijeta Nicolas Almagro koji se izravno plasirao u polufinale u kojem će u petak od 12 sati igrati protiv Janka Tipsarevića. Srpski je tenisač u uvodnom meču Mubadala World Tennis Championshipa pobijedio trećeg igrača svijeta i aktualnog olimpijskog pobjednika Britanca Andyja Murraya.Tipsarević je slavio sa 6:3, 6:4.

Murray je izgubio samo četiri poena na svoj servis u prvome setu ali problem je u tome što ih je sve izgubio u istom, četvrtom gemu, koji je Tipsarević osvojio na nuli i poveo s 3:1. U devetoj igri imao je Murray dvije break lopte, no Tipsarević se uspio pribrati i iskoristiti četvrtu set loptu za 6:3.

Škot je potom izgubio svoj servis već u prvome gemu drugog seta. Tipsarević je do break lopte stigao nakon Murrayeve dvostruke pogreške a potom je Škot lagani forehand zapucao u mrežu za veliku prednost sedmog igrača svijeta. Posljednju priliku da se vrati u susret Murray je propustio u četvrtoj igri drugoga seta, no kada je to spasio Tipsarević je mirnoi priveo susret kraju i sada ga čeka polufinalni ogled sa Nicolasom Almagrom.

 Murray je nakon poraza rekao da će iz njega učiti prije početka Australian Opena 14. siječnja:

- Moram poraditi na nekim stvarima u narednim tjednima ali veselim se Australian Openu - rekao je 25-godišnji Murray, dvostruki finalist prvoga Grand Slama sezone, koji pripreme nastavlja braneći naslov u Brisbaneu.

- Vrlo naporno sam trenirao u Miamiju. Uživam u Australiji, tamo sam odigrao neke od najboljih mečeva u karijeri, nadam se da će se ta tradicija nastaviti i u novoj sezoni - zaključio je Murray.

Sličan rezultat 6:2, 6:4 bio je  u drugom "četvrtfinalnom" dvoboju u kojemu je David Ferrer i puno uvjerljivije no što to rezultat govori deklasirao Čeha Tomaša Berdycha. Španjolac je u prvome setu odjurio do 5:0 prije no što se Čeh "upisao" na semafor. Set je završio sa 6:2 a druga dionica bila je puno izjednačenija. Presudio ju je break u devetom gemu kada je Ferrer poveo sa 5:4 i potom mirno odservirao za meč i reprizu prošlogodišnjeg finala protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Mubadala World Tennis Championship, četvrtfinale: Tipsarević (Srbija,7) - Murray (Velika Britanija, 3) 6:3, 6:4, Ferrer (Španjolska, 5) - Berdych (Češka, 6) 6:2, 6:4.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.