Čilić pomeo prošlogodišnjeg pobjednika Dolgopolova, u finalu igra protiv Granollersa

Subota, 14. srpnja 2012. 20:41 Napisao/la  SC

Alexandr Dolgopolov (Ukrajina) - Marin Čilić (Hrvatska) 5:7, 2:6, Fernando Verdasco (Španjolska) - Marcel Granollers (Španjolska) 2:6, 7:6, 1:6

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je prošlogodišnjeg pobjednika ATP turnira u Umagu Ukrajinca Alexandra Dolgopolova 7:5, 6:2, te se plasirao u finale gdje će igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa.

Čilić je finale izborio veoma impresivno za samo sat i 19 minuta igre što je malo tko mogao predvidjeti. Ukrajinac, inače 19. igrač svijeta u igri se držao tijekom prvog seta, no Marin Čilić još jednom je pokazao odlučnost u namjeri da osvoji turnir u Umagu.

U drugom polufinalu Španjolac Marcel Granollers postao je prvi finalist ATP turnira u Umagu nakon što je  za dva sata i 54 minute igre svladao sunarodnjaka i prvog nositelja turnira Fernanda Verdasca. Granollers je slavio rezultatom 2:6, 7:6, 1:6. Prvi  set uvjerljivo je dobio, u drugom je Verdasco izvukao pobjedu u tie-breaku, no to je ujedno bilo sve što je 16. igrač svijeta uspio  napraviti u srazu sa sunarodnjakom koji trenutno zauzima 23. mjesto na ATP ljestvici.

  ATP Vegeta Croatia Open Umag, polufinale: Alexandr Dolgopolov (Ukrajina) - Marin Čilić (Hrvatska) 5:7, 2:6, Fernando Verdasco (Španjolska) - Marcel Granollers (Španjolska) 2:6, 7:6, 1:6

Fotogalerija Goran Jakus/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.