FINALE WIMBLEDONA

Federer pobijedio Murraya i osvojio sedmi naslov

Nedjelja, 08. srpnja 2012. 19:48 Napisao  Milan Kosanović

Roger Federer (Švicarska) - Andy Murray (Velika Britanija) 4:6, 7:5, 6:3, 6:4

Švicarac Roger Federer u finalu najstarijeg i najprestižnijeg teniskog turnira, engleskog Wimbledona slavio je nad domaćim predstavnikom Andyem Murrayom rezultatom 3:1 u setovima.

Fred Perry tako je ostao jedini Britanac u povijesti koji je osvojio Wimbledon od 1910. godine kada je na turniru dozvoljeno nastupanje strancima. Perry je to učinio tri puta zaredom, 1934., 1935. i 1936. godine, a od tada pa do danas niti jednom Britancu nije pošlo za rukom slaviti na travi Wimbledona.

Andy Murray imao je veliku priliku upisati se u povijest, prekinuti 76 -godišnji post, no kralj Wimbledona po sedmi put postao je briljantni Roger Federer!

Britanac je sjajno otvorio meč, pobijedio prvi set, no to je bilo sve što je Murray učinio pred domaćom publikom koja je po sedmi put u povijesti morala zapljeskati jednom od najboljih tenisača u povijesti, Švicarcu Rogeru Federeru koji će u ponedjeljak oboriti novi rekord.

Naime, Federer će ponovo zasjesti na prvo mjesto ATP ljestvice što će mu biti 286. tjedan na čelu kolone najboljih svjetskih tenisača čime će se izjednačiti s Peteom Samprasom, a sljedećeg tjedna će ga i prestići.

 

Wimbledon, finale:

Roger Federer (Švicarska) - Andy Murray (Velika Britanija) 4:6, 7:5, 6:3, 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.