Roland Gaross: Nadal i Đoković u finalu, spektakularni susret najboljih tenisača današnjice

Petak, 08. lipnja 2012. 15:44 Napisao  Milan Kosanović

Polufinale Roland Garossa: David Ferrer (Španjolska) - Rafael Nadal (Španjolska) 2:6, 2:6, 1:6, Novak Đoković (Srbija) - Roger Federer (Švicarska) 6:4, 7:5, 6:3

Kralj Roland Garrosa, Španjolac Rafael Nadal s tri nula u setovima pregazio je šestog igrača svijeta, sunarodnjaka Davida Ferrera te se plasirao u finale ovog prestižnog turnira. Briljantni Španjolac do finala je došao bez izgubljenog seta, a o njegovoj nadmoći u srazu s Ferrerom dovoljno govori skromnih pet gemova koje je šesti igrač svijeta osvojio u cijelom meču. 

Nadal je već uoči meča bio apsolutni favorit, a svoju ulogu opravdao je i na terenu. Šesterostruki osvajač Roland Garrosa tako je izborio svoje novo francusko finale u kojem će imati prilike obraniti prošlogodišnji naslov. 

Prvi reket svijeta, Srbin Novak Đoković s tri nula u setovima uvjerljivo je nadigrao trećeg tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera te se plasirao u svoje prvo finale Roland Garrosa u karijeri. Srpski tenisač na taj način se revanširao Švicarcu za poraz u prošlogodišnjem polufinalu ovog prestižnog turnira, a u velikom finalu snage će odmjeriti s kraljem Roland Garrosa Rafaelom Nadalom koji je nešto ranije izborio finale pobijedom nad sunarodnjakom Davidom Ferrerom.

Roger Federer nije imao snage ponoviti prošlogodišnji uspjeh, čovjek koji je 2009. osvojio Roland Garros, a četiri puta igrao finale istoga izgubio je od tenisača čiji najveći uspjeh na ovom turniru jest polufinale.

Novak Đoković po prvi puta na turniru pokazao je svoje pravo lice, a Federera ostavio bez osvojenog seta. Veliko finale tako će ponuditi sraz prvog i drugog tenisača svijeta, a Roland Garros je dovoljno velik turnir da podnese takav spektakl! 

Roland Garros, polufinale: Novak Đoković (Srbija) - Roger Federer (Švicarska) 6:4, 7:5, 6:3, David Ferrer (Španjolska) - Rafael Nadal (Španjolska) 2:6, 2:6, 1:6

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.