Rafael Nadal osvojio šestu titulu u Rimu pobijedivši u finalu Novaka Đokovića

Ponedjeljak, 21. svibnja 2012. 15:09 Napisao/la  M. B.

Nadal - Đoković 7:5, 6:3

Rafael Nadal pobjednik je ATP turnira  iz Masters serije održanom u Rimu nakon što je u finalu svladao Novaka Đokovića 7:5, 6:3. Nadal je tako u ponedjeljak stigao do šestog naslova u Rimu, a meč je u nedjelju otkazan zbog kiše.

Bila je ovo slatka osveta za Nadala, koji je prošle godine izgubio u finalu Rima upravo od Đokovića, a ovom pobjedom Španjolac će preskočiti Rogera Federera i zauzeti poziciju broj dva na ATP ljestvici. Nadal je tako osvojio turnire na zemlji u Monte Carlu, Barceloni i Rimu, a jedini poraz doživio je u Madridu gdje ga je zaustavio Fernando Verdasco.  

Novak Đoković je u prvom setu imao samo jednu priliku za oduzimanje servisa i iskoristio ju je, no s druge strane Rafael Nadal je od pet prilika iskoristio dvije i to drugu kod 5:5.

Ništa bolje za Đokovića nije krenula druga dionica kada je Nadal poveo 2:0, a Đoković je kod 1:2 propustio dvije prilike za break i za njega više nije bilo povratka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.